Wildcats silvertillgångar ökar mer än 100%

Idag släppte Wildcat Silver en uppdatering av sina silvertillgångar som räknar in allt de borrat sedan februari 2011 till september 2011 vilket omfattar ca 50% av planerat borrprogram (som nästan är avklarat nu): Wildcat announces substantial resource increase at Hermosa

Chris Jones kommenterar nyheten:

”We have been successful in increasing the total silver resource today by more than two times when compared to the previous 2010 resource at Hermosa, and by five times when compared to the initial resource in 2007,” said Chris Jones, Wildcat’s President and CEO. ”Further, through definition drilling we have significantly upgraded the quality of the resource. The new resource reflects a full 64% of the contained silver ounces in the indicated category, which is more than double the portion contained in the 2010 resource. While achieving this increase, our discovery cost per ounce of silver added in the 2012 resource was minimal at C$0.056 per ounce.”

PEA:n väntas släppas Q1 2012 (dvs snart) och då kommer vi veta hur mycket deras mangan, zink, koppar och blytillgångar ökat, eftersom de redan rapporterat att halterna som träffats är högre på basmetaller än tidigare är det mycket troligt att ökningen är större än silver. Detta kommer att göra cash cost för silver mer negativ, detta är imponerande eftersom deras cash cost redan är lägst i världen.

Senare i år kommer de släppa en ny uppdatering som omfattar allt som borrats från september, tillgångarna kommer alltså öka betydligt mer.

I den uppdaterade företagspresentation kan man se hur Wildcats silver nu värderas under $1/oz och att medel ligger vid ca $10/oz. Detta utan att räkna in mangan, zink, koppar, guld och bly. Om man räknar in basmetaller så hamnar värderingen troligtvis under $0.50/oz. Aktien är extremt lågt värderad i nuläget.

8 reaktioner på ”Wildcats silvertillgångar ökar mer än 100%

 1. Precis den nyheten som man gått och väntat på. Överträffade mer eller mindre mina förväntningar. Det jag inte förstår är varför handeln är så pass svag? Hade förväntat mig en högre volym efter denna uppdatering. På sikt är denna aktien dock en no brainer, den är kraftigt undervärderad.
  Dave1, vad tror du är anledningarna till att Wildcat värderas så lågt jämfört med sina peers? Har det att göra med oklarheten med lokalinvånarna eller finns det andra faktorer som påverkar mer? t.ex. att produktion kommer att ske först 2017.

  • Detta var ju endast silver, PEA:n kommer att bli mycket intressant och tillgångsökning för basmetaller. Lite märklig reaktion på nyheten men inget förvånar mig längre när det gäller Wildcat, den kan stiga flera 100% på ingenting och inte röra sig något på väldigt positiva nyheter.

   Hermosa är nu ett av världens största silverprojekt, särskilt om man räknar in hela borrprogrammet (400 moz ag?). När silver fortsätter uppåt kommer ägare att få utdelning, jag tror att sektorn precis har inlett en stor uppgångsfas.

   Den låga värderingen är svår att förklara då Wildcat befinner sig i den mest miningvänliga regionen i världen, Tahoe är i Guatemala och deras silver värderas ca 11 dollar per oz. En förklaring kan vara att det är några få aktörer som styr aktien och det är relativt liten verklig handel, jag har ingen annan bra förklaring till varför det kan finnas så skeva värderingar bland gruvbolagen noterade i Kanada. Den låga värderingen beror inte på vad lokalbefolkningen tycker, det framgick i Chris Jones presentation i New York, det är inte lokalbefolkningen som avgör om de får tillstånd eller ej.

   När det gäller produktionsstarten tror jag den kommer att starta tidigare, USA behöver mangan och silver, Hermosa är det enda projektet i USA som kommer att kunna producera mangan. Det vore väldigt korkat av USA att förhindra detta projekt, det smarta vore att lätta på tillstånden och försöka underlätta för Wildcat att börja producera. Obama ska ju börja bygga sina elbilar, var ska de från manganet till batterierna från när Kina slutar exportera mangan?

  • Jag tycker det är synd att de inte klargör huruvida det ska släppas en PEA eller inte, det stod i senaste presentationen att PEA släppts Q1, den borde vara klar nu, men tänker de släppa den?

   Utöver det så var det mycket positiva nyheter! Nästa borrprogram blir minst sagt intressant, gissar på att de redan är uppe i 400 moz silver, basmetaller är också oklart hur mkt det ökat, tydligen har halterna varit högre än tidigare borrprpgram.

   • En annan sak som jag tycker har varit oklar: De skrev aldrig hur mycket mängden basmetaller hade ökat i förra uppdateringen, jag trodde inte ens det var med i uträkningen först.

    Varför kan de inte skriva klart och tydligt hur mycket tillgångarna ökat?

  • Great!

   En annan positiv sak är att tillgångsuppdateringen kommer slutet av Q2 istället för slutet av 2012 som var deras tidigare prognos. Det bör komma en ny finansiering innan de startar det nya borrprogrammet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s