Fed väljer att köpa bostadsobligationer

Och kommer köpa fler om arbetsmarknaden inte förbättras, från zerohedge:

 • *FED TO KEEP POLICY STIMULATIVE FOR `CONSIDERABLE TIME’
 • *FED WILL ADD TO PURCHASES IF LABOR MARKET DOESN’T IMPROVE
 • *FED DOES NOT SAY WHEN MBS PURCHASE PROGRAM TO END
 • *FED TO BUY $40B MBS MONTHLY, CONTINUE `OPERATION TWIST’
 • *FED TO BUY MBS, EXTENDS ZERO-RATE POLICY INTO 2015

Ingen sänkt IOER vid detta möte, istället kommer bankernas överskottsreserver öka med ca $40 miljarder/månad, från redan extrema nivåer. Signalen verkar fortsatt vara att uppmuntra banker att inte låna ut sina pengar. Hur hjälper det arbetsmarknaden?

Annonser

31 reaktioner på ”Fed väljer att köpa bostadsobligationer

   • Bara inse det Dave, nationalekonomer som Ben är inte så smarta. De kommer alltid göra det som är fel och som bara hjälper för stunden. Tyvärr kan man inte anta att de kommer agera på det mest rationella sättet.

   • Nä, mer pengar ur tomma intet till bankerna och fortsätt betala dem 4 biljoner om året för att hindra dem att låna ut pengarna är det som gäller. 🙂

    Arbetslösheten, vem bryr sig?

    https://i2.wp.com/www.shadowstats.com/imgs/sgs-emp.gif

   • 4 biljoner? i stil med 4 miljarer va eller e det nåt jag missade? Men eller hur har tänkt på det på sistonde att kan/vill dom sitta och betala denna ränta? hur länge då? När räntorna för eller senare kommer gå upp så kommer det snabbt bli mycket dyrare att hålla kvar dom! Men det kanske är först då som dom kommer leta sig ut i ”verkligheten”. Men samtidigt är det ju inte då man vill ha mer inflation! Vad tror du nu?, när kommer dom sänka IOER?

   • 4 miljarder är det Fed/skattebetalarna betalar bankerna perår för att uppmana dem att inte låna ut sina nytryckta pengar, skrev fel. 4 biljoner vore lite väl saftigt.

    ”när kommer dom sänka IOER?”

    Kanske när de inser att MBS-köp inte ger fler jobb. Om inflationen skenar kanske de tom höjer IOER för att kyla av den, men det blir inte billigt. Lyssnade precis på Bernanke och han ger inga detaljer över varför ytterligare MBS-köp ska sänka arbetslösheten. Begriper inte vad de sysslar med atm.

  • Valutakriget pågår för fullt! Bernanke håller penningmängden tajt, dollarn blir sjukt svag av det, eller?

   Rickards har rätt ibland, för ett år sedan var en hans gissningar Operation twist och/eller QE3. Det här året fick han helt rätt, om man nu vill felaktigt kalla MBS-köp för QE3…. 🙂

 1. dave,
  ”Hur hjälper det arbetsmarknaden?”

  Det ska jag tala om för dig,
  Enkelt, man sänker reallönerna (obs inte de nominella lönerna) över hela linjen ==> billigare att anställa folk ==> antalet anställda (dvs slavar i sysselsättning) går upp ==> Bernie blir geniförklarad

   • Varifrån får nya pengar sitt värde? Genom att tunna ut värdet av gamla pengar.
    Vem får de nya pengarna? Bankerna.
    Var hamnar notan? Inte hos bankerna. Var hamnar notan då, dave? Man kan inte göda bankerna utan att nån annan får betala. Det är en omöjlighet.

  • ”Det är tur att arbetarna inte begriper penningsystemet”, sa redan Henry Ford, ”då hade vi fått en revolution på halsen redan imorgon”

 2. ”Om det vore något som hade sänkt reallönerna så vore det sänkt IOER.”

  Kanske, men inte säkert eftersom prisinflationen inte hade gått att dölja och arbetarna krävt högre löner. Jag tror du själv skrev nånstans att IOER skulle medföra höjda löner

 3. ”tänk på att överskottsreserver ej används och därför inte skapar inflation, lika lite som sedlarna du lagt i ditt bankfack”

  Det är helt klart inte sant!
  Du har gått på ett propagandaknep genom att bortse från assetprice-inflation. Prisinflationen har hamnat precis där FED vill ha den. That’s all

 4. Dave
  Prisinflationen hamnar precis där FED vill ha den, nämligen assetprice-inflation. Bernanke kunde inte ha sagt det tydligare. Men inget om vem som får notan.

  • Är lite nyfiken på vad du tror om den här grafen:

   https://i2.wp.com/www.financialsense.com/sites/default/files/users/u730/images/2012/gold-fifth-wave-extension.jpg

   Ser du dessa prismål som möjliga? Uppgången mot W5(1) ser ut att ha startat och siktar på kring 4000/oz kommande 12 månader.

   • dave,
    tja, allt är möjligt men har ingen aning om hur han har kommit fram till sina prismål. EWT behärskar han i vart fall inte, då räkningen inte är giltig med W3 (i gröna fältet) som kortaste vågen. That’s a no no i EWT. Det finns fler fel i räkningen…samma w3 är inte ens en impulsvåg vilket han tecknat den som. Usch vilken dynga!

    Skicka iväg bilden till runda arkivet där den hör hemma

   • Ok, hade nämligen för mig att det var Alf Field som ritat den, men nu när jag dubbelkollar inser jag att det är fel. Alf Field har dock sagt att guldet nu siktar mot $4500.

    WE NOW HAVE A REALLY STRONG PROBABILITY THAT THE CORRECTION WHICH STARTED AT $1913 ON 23 AUGUST 2011 HAS BEEN COMPLETED BOTH IN TERMS OF ELLIOTT WAVES AND ALSO IN TERMS OF TIME ELAPSED. IF THIS IS CORRECT, THE GOLD PRICE SHOULD SOON BE EXPRESSING ITSELF IN VIOLENT UPSIDE ACTION AS IT MOVES INTO THE THIRD OF THIRD WAVE WHICH IS STILL TARGETED TO REACH $4500.

    http://www.silverdoctors.com/alf-fields-gold-correction-completed-price-to-target-4500/

    Finns lite grafer här om du orkar kika. Du förstår förmodligen mer än mig 🙂 Ska se om det finns mer info.

  • Vad vi (dvs Alf Field i länken o undertecknad) däremot inte är överens om är räkningen på korrektionen vi har haft. Båda har iofs en ABC men jag drar min annorlunda. Det har kanske ingen större praktisk betydelse exakt hur man drar den, men hans är feldragen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s