Ron Paul: ‘Open-ended Fed policy isn’t going to work’

Annonser

16 reaktioner på ”Ron Paul: ‘Open-ended Fed policy isn’t going to work’

  • Det var nytt för mig. Började precis skriva ett inlägg om ECBs sänkning av IOER så de där graferna kom lägligt :), letade på ECBs hemsida efter mängden överskottsreserver men hittade aldrig något. Ser jag rätt, sjönk bankernas överskott från 800 miljarder euro till 300 miljarder direkt efter sänkningen?

   https://i1.wp.com/2.bp.blogspot.com/-jzOHDEoD_L0/UFLYSZW5KqI/AAAAAAAAACE/fCTOfvDPWBs/s640/bild3.tiff

   Hur gick det till?!

   • Uppenbarligen inte, detta visar hur extremt viktig IOER är för bankerna, slutar den betalas ut så minimerar bankerna direkt sitt överskott. Frågan är hur de kunde omvandla 500 miljarder euro till required reserves på så kort tid, om reservkravet är 10% så måste de skapat 5 biljoner euro på väldigt kort tid. Är det pga detta som ädelmetaller, råvaror osv började rusa i juli?

   • ECBs sänkning av IOER har snarare precis visat att det inte fungerar för att lyfta ekonomin. Fed studerade ECBs exempel och kom fram till att detta inte var en väg att gå eftersom det inte ger önskad effekt och är svårstyrt. Det är bara att läsa de uttalanden som varit mellan mötena. Det enda som ger riktad ekonomisk effekt är att använd sig av direkta köp av tillgånsslag. Och nej, bankerna i Europa skapade knappast 5 biljoner på kort tid.

   • ”Och nej, bankerna i Europa skapade knappast 5 biljoner på kort tid”

    Håller med om att det låter orimligt, men hur omvandlades €500 miljarder från excess till requierd annars?

   • Anders, det kan vara så att ECB sålt statsobligationer och därmed minskar den totala mängden euro i systemet vilket isf minskar bankernas överskott. Detta är den enda förklaringen jag kan komma på.

   • Du utgår från att de skapar 10 ggr så mycket pengar direkt bara för att de tar bort reserver hos ECB, varför då? Det finns inget krav att multiplicera kapitalet med 10 ggr.

    IOER är EN sak av alla verktyg centralbankerna har. Hade Fed trott att det skulle jump-starta ekonomin hade de använt det. Direkta ”asset-köp” är alltid mer effektivt om man vill injicera heroin snabbt i ekonomin. Det lyfter både börs och andra saker som t.ex. husmarknaden nu när de riktar sig till MBSer. Att sänkta IOER-räntor skulle leda till omedelbar utlåning och inflation är alltså inte sant. Bara ta och studera ECBs exempel så ser du. Det är mycket mer troligt att Fed expanderar programmet till även t.ex. US treasuries när de ser att MBS köp inte räcker. Vi kommer att ha QE-program så långt ögat når nu.

   • Nej, jag utgick från att de skapat så mycket eftersom överskottsreserverna minskat med $500 miljarder. Antingen har bankerna maxat reservkraven och skapat 5 biljoner (om reservkravet är 10%) eller så har ECB minskat den monetära basen och därmed överskottsreserverna. Det finns inget annat alternativ.

    ”Direkta “asset-köp” är alltid mer effektivt om man vill injicera heroin snabbt i ekonomin”

    Kan du beskriva hur en ökad mängd pengar som inte används är ett effektivt sätt att stimulera ekonomin. Dessa pengar används inte till utlåning eller något annat.

    ”Att sänkta IOER-räntor skulle leda till omedelbar utlåning och inflation är alltså inte sant”

    Är det därför råvaror och börsen rusat efter IOER sänkningen och bankernas överskott minskade €500 miljarder direkt efter sänknigen? Bara en tillfällighet? Hur du kan tro att IOER är ineffektiv när centralbankerna själva använder den för att minska utlåningen är märkligt.

    ”Vi kommer att ha QE-program så långt ögat når nu.”

    Det tror jag inte, därav open-ended istället för ett stort program. Då kan de avsluta det direkt när arbetslösheten minskar.

   • ”Då kan de avsluta det direkt när arbetslösheten minskar.” när sker det då? Om 1 år? 2 år? Var drar de gränsen för bättre arbetsmarknad? 6%? Vi är över 8% nu. Benny kommer qe:a tills huvudet börjar spinna

   • ”Benny kommer qe:a tills huvudet börjar spinna”

    Det är verkligen hög nivå på dina kommentarer…. QE-sekten lever upp till sitt namn.

    Arbetslösheten minskar när överskottspengarna börjar omvandlas till required reserves (den processen pågår redan gör även om det går väldigt långsamt), det är knappast QE to infinity. ECB kommer bara trycka pengar om räntorna är ohållbara, ”INFINITY QE!!!” i eurozonen behöver alltså inte innebära någon QE alls.

 1. Wow, Ron Paul är ju spot on i allt.
  Så finns det de som tycker han är en gammal gaggig gubbe när han i själva verket ligger mil före (det hjärntvättade?) byket

 2. Kul med lite mer drag på den här bloggen. Måste dock lyfta något jag tänkt på sen dag 1 – är det inte dags för ett namnbyte? Är övertygad om att många missar allt det intressanta pga det lite märkliga namnet/URL:en… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s