Silver Wheaton bryter ut

ur en stor flagga. Målkursen är runt $150 (?) om jag förstått saken rätt.

Annonser

27 reaktioner på ”Silver Wheaton bryter ut

 1. dave,
  eftersom SLW har en så förhållandevis kort kurshistorik (bildades för endast 7 år sedan) blir det extra svårt att ge långa kursprognoser baserad på TA. Men omöjligt är det inte. Mha t ex jämförelser med andra bolag i samma bransch eller mha t ex råvaruprognoser och hur dessa kan förväntas slå på bolagets värde (tillgångar kassaflöden etc) givet vissa andra antaganden.

 2. Beror på vad man menar med ”flagga”

  Själva ”flaggan” är ett sjunkande band med bandbredd ca 1.75/1 i det här fallet. Om vi exempelvis skulle bryta ur bandet vid $35 (eller hur man nu läser av) skulle det ge 1.75ggr35 ==> $60 lite avrundat eller rättare sagt dra en targetline med samma lutning som bandet genom $60 vid tidpkten för utbrottet så får man målet som funktion av tid.

  Men med ”flagga” som formation menat så menar man bandet som en halvvägsformation i den högre digniteten, dvs ifall vi anser den började på $2.50 o gick till $50 före flaggan ca 20 ggr, så skall hela den rörelsen upprepas efter utbrottet (räknat från botten av bandet). Då blir målet lite drygt $400 på drygt 2 år. Om vi istället skulle anse den tidigare rörelsen börja vid $10 så skall rörelsen därifrån upprepas, dvs ca 5 ggr alltså till ca $110 på ett år. Ur enbart SLW-chartet kan man inte avgöra vilken struktur som troligen gäller eftersom vårt historiska underlag att göra ett val mellan flera strukturer (ja det finns ännu fler) blir för kort.

  Tittar man då på silver råvaran blir valet enklare. Där ligger målet utan krusiduller på $130/ounce dvs en 5 dubbling från sin botten nyligen $26/ounce inom ca två år. Vad det målet innebär för SLW är att $400/ drygt 2 år troligen gäller givet man anser att råvaran silver o SLW skall ha samma struktur.

  Eftersom jag själv äger SLW tänker jag inte säga vad jag tror. Nöjer mig med att peka på hur man kan göra en pris/tid-prognos för SLW.
  Andra får tro precis vad dom vill o det bekymrar inte mig ett skvatt vad dom tror 🙂

   • Som kanske syns i chartet finns det där även en potentiell Bamsestruktur i form av en ännu inte aktiverad flerårig UHS och där neckline (taket i långa trenden) idag ligger i trakten $75-100 nånstans, stigande med nästan 50%/år. Skulle den formationen aktiveras nån gång i framtiden, då skulle SLW’s riktkurs hamna iaf en bra bit över $1000 i en troligen våldsam acceleration upp. Obs det är inget jag väntar på eller räknar med. Vill bara påpeka att strukturen finns där.

    Men man kan ju fråga sig hur världen ska se ut om det scenariot blir aktuellt, med priset på silver i multiplar över $130.

   • Tack Bara-bra,

    ang den fleråriga UHS:en. Det är knappast omöjligt med sådana uppgångar (SLW till $1000). Kolla bara resan som apple gjort efter en liknande formation.

    https://i1.wp.com/kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/5/22_Turk__Important_Chart_Suggests_Massive_Move_for_Silver_%26_Gold_files/droppedImage.jpg

    Hur som helst, silver siktar på $130 inom två år efter ubrottet för några veckor sedan. Väldigt få tror att att en sådan uppgång är möjlig idag, men det var troligtvis lika många som inte trodde en uppgång från $2 till $50/oz var möjlig heller.

 3. dave,
  ”Väldigt få tror att att en sådan uppgång är möjlig idag, men det var troligtvis lika många som inte trodde en uppgång från $2 till $50/oz var möjlig heller.”

  Tankefelet många gör vid längre prognoser är att de betraktar (fiat-) money som en värdekonstant (the illusion of money) och därför ibland alltför lätt direkt förkastar prognoserna som helt orimliga. En TA-baserad analys (av den typ jag sysslar med iaf) är helt indiffirent om uppgången av en viss equity/commodity beror på att ”money” tappar sitt värde eller beror på att ”equity/commodity” skulle stiga i sitt värde mot ngn absolut värdeskala.

  Alla transaktioner består av såväl en kort som en lång sida. Något annat är helt otänkbart. När vi således exempelvis köper en viss aktie, kortar vi samtidigt den valuta aktien handlas i.

 4. Tack dave,
  som EWT-analytiker är jag inte sådär jätteimponerad av Alf Field. Hade faktiskt väntat mig mer after alla lovord från Sinclair. Men i just den här artikeln har Alf Field hamnat ganska rätt med att det handlar om en ABC-rekyl och inte en triangel som de flesta andra har. Visserligen drar vi ABC-rekylen ngt olika men det har för allt praktiskt vidkommande inte ngn betydelse och skulle gå för långt att här diskutera skillnaden och varför jag anser hans ABC är feldragen. På det stora hela är vi trots allt överens.
  Nej det är i princip alla andra artiklar jag läst av honom jag reagerar på. Som 99% av alla EWTare försöker han passa in sina tolkningar i en impulsstruktur även fast det uppenbart i de flesta fall inte finns ngn sådan struktur. EWT betyder ordagrant Elliotts Våg Teori. Det handlar alltså om vågor (i rörelse) dvs strömningar. I teknisk strömningslära (båtar, flygplan, processindustri, tryckfall i rör, luftmotstånd för bilar mm mm) skiljer man mellan laminär och turbulent strömning. Den laminära strömingen är lugn o välordnad och motsvarar vad vi kallar impulsstruktur inom EWT, typ långa böljande vågor på ett öppet hav medan den turbulenta strömningen är mer (till synes) oordnad och skvalpig med vågorna gående härs och tvärs motsvarande vad vi kallar rekylvågor inom EWT. Den turbulenta strömningen styrs mer av fraktaler o kaosteori. Till saken hör att laminär strömning är mkt ovanlig både i naturen och på börsen. Ändå försöker nästan alla EWTare låtsas som om det bara gäller att på ngt sätt passa in sina tolkningar i en impulsstruktur…vilket givetvis i de allra flesta fall inte går.

 5. Håller med dig dave, en mkt intressant dokumentär.

  ”Hur har du lärt dig så mycket om EWT och TA i övrigt, finns det mer info på nätet? Inom TA, finns det någon du rekommenderar som du själv läser?”
  1….en lång historia – har inte tänkt skriva mina memoarer än på ett tag 🙂
  2….finns säkert mkt på nätet om TA. Sök och du ska finna. Svårigheten är inte att hitta litteratur utan att veta vilken litteratur man söker. Det kan ingen annan veta åt dig. Vad som är intressant för en person kan vara smörja för ngn annan. ”Ju mer man vet, desto mindre vet man”…jag tror du förstår vad jag menar
  3….nej inte för tillfället

  Golden Cross för SLW idag 🙂
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=SLW&p=D&yr=1&mn=0&dy=0&id=p49237638977

  First Majestic har haft sitt golden cross flera veckor nu:
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=AG&p=D&yr=1&mn=0&dy=0&id=p33562208067

  Och Franco Nevada känner inte till ngt annat i historisk tid (dvs under chartets livslängd):
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=FNV&p=D&yr=1&mn=0&dy=0&id=p31035584582

  (Bådar bra inför framtiden för hela sektorn)

 6. dave,
  1……..”Sorry TA-newbie som jag är, golden cross = MA50 över MA200?”
  ==> ja med det tillägget att MA200 skall vara stigande vid gnmbrottet för att klassas som en ”äkta golden cross”

  2…… ”här är en färsk intervju med Sandstorm Golds VD, som jag förstår det är de noterade på NYSE”
  ==> som jag skrev på annan plats här nyligen *behöver* inte det handla om samma företag som låg på pinksheet och som Jordanfonden rekade. Namnen var inte identiska (Ltd har tillkommit), koden var annorlunda (vanligtvis tas bara beteckningen för börsplats (ff) bort) och slutligen såg charten inte lika da’na ut. Den kod sign Nicke hänvisade till (SSL.V) för Sandstorm Gold gäller ett helt annat företag nämligen Sandstrom Resources. Kort sagt lite för många egendomligheter för min smak …. men allt kanske har sin förklaring? Har iaf inget intresse av att borra vidare i frågan. Dessutom stod det inte NYSE utan ”NYSE market” efter SAND koden för ”nya” Sandstorm Gold, vad nu det står för? Kan vara ngn lista med lägre krav på. Nä det där tänker jag hoppa över.

  3…. ”Någon kommentar till den här grafen?”
  ==> som sagt ett aritm chart. Där kan man få en treprocentig årlig uppgång att se ”parabolisk” ut, (vilket det ju också är definitionsmässigt). Rena sensationsmakeriet från Clive Maunds sida, om du frågar mig, att visa det chartet.

  • Kunde inte låta bli kolla upp ngra frågetecken betr Sandstorm Gold

   1…den ligger egentligen inte på NYSE utan på AMEX som är en annan lista och inte alls med samma prestige som NYSE. Till saken hör dock att NYSE köpte upp Amex rätt nyligen och därför kan det lätt uppstå lite förvirring pga detta.

   2…..tittar man på NYSE registrerade charts som t ex AG så finns det ingen kurshistorik innan noteringen på min feed. Sandstorm Gold Ltd däremot som alltså ligger på fd Amex eller om man så vill NYSE mrkt har ett flerårigt chart trots att det bara legat där ngn månad. Fanns inget Sandstorm Gold eller Sandstorm Ltd där senast jag letade utan bara på Pinksheet…..om det nu är samma bolag? ???

 7. ”Så när MA50 låg över senast var det ingen äkta golden cross?”
  ==>dave, antar du menade ”förra ggn i SLW-chartet”. Nej precis, ett typexempel på falskt golden cross och man såg ju också hur mkt det var värt. Blev nog en dyr historia för de som trodde på det och envisades. Grundtipset på falska crosses är faktiskt ”sell the high” resp ”buy the dip”. Kanske att gå lite väl långt men faktum kvarstår att man inte alls kan lita på dem.

  ”Ny TA från Moolman:”
  ==> intressanta charts. Mollman kanske hittat ngt.
  Med det sagt, gillat jag dock inte hans slarviga beteckningar av triangle och pennant. Formationerna är varken triangle eller pennant i silverchartet. Gillar inte heller att han använder sig av aritm charts. Ett chart som går fr 5 till 50 ser helt annorlunda ut i logskala och med helt andra proportioner. Det är alltid log som gäller!

 8. Dave…”Lång guldgraf med log”

  Tack dave, ett helt underbart vackert chart!!
  Den som inte ser skönheten har inte förstått ngt av kaosteori el fraktal uppbyggnad. Du borde kanske ha det chartet (med ngra små ändringar) istf den bild du har nu på bloggens framsida? Eller kanske ett långt logchart på silver?

  • Efter närmare eftertanke dave,
   även om det nu föreligger ngra smärre skönhetsfel i ”long guldgraf med log”, bör du nog behålla det i befintligt skick samt tydligt ange källan varifrån det kommer. Pss överlämnar du ansvaret för korrekthet i detaljer till källan.

   Vad är det för nåt som är diskutabelt med chartet?

   1……priset på guld vid tiden före 1971 fastslogs av Bretton Wood avtalet till exakt $35/ounce och gällde handeln mellan centralbankerna
   2……samtidigt fanns det vid sidan om en ”fri” spotmarknad o med andra priser
   3……har för mig den fria marknaden bottnade ur 1964 på mkt nära $35, vilket isf skulle ge ffa en ngt annorlunda tidsaxel för hela formationen. I det befintliga chartet tycks ju uppgången ha startat 1970

 9. Jag har själv placerat SLW och VIT i min portfölj. Jag är väldigt nyfiken hur ni fördelat förhållandena mellan dessa placeringar utöver andra placeringar och hur ni resonerar i form av potential, tidsaspekt och risk. Själv tänker jag för närvarande förhållandet 1:4 mellan SLW & VIT men intresseras minst sagt mer och mer för SLW också.
  Tacksam för svar och tack för en underbar blogg!

  • Hej Petter,

   jag äger inte speciellt många SLW, bevakar bolaget noga pga att de är ledare i sektorn. Potentialen beror väl framförallt på silverpriset, jag tror på väldigt mycket högre silverpriser framöver. Inom två år tror jag den kommer att kosta upp mot 150 cad. Risk, de har bla köpt en stor stream av Barrick, Pascua lama som verkar ha problem med tillstånden. Vet ej om SLW drabbas ifall de inte får dessa tillstånd, Barrick kanske måste fixa silvret ändå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s