70% av svenskens inkomst går till skatt?

Från di.se: Skatt är svenskens största utgift

Kommunen tar största delen av din lön. Men räknar man in alla skatter och avgifter kan procentsatsen landa närmare 70 procent.

Swedbanks institut för privatekonomi visar i en ny rapport att en ensamstående löntagare med en bruttomånadslön på 25.000 kronor betalar 17.200 kronor i skatt. Ett par med två barn och en gemensam månadsinkomst på 55.000 kronor betalar 38.000 kronor i skatt.

I typhushållens totala skatt ingår löneskatt, moms och punktskatter och arbetsgivaravgiften.

Det är utan att räkna in inflationsskatten som storbankerna tar ut när de varje år ökar penningmängden med ca 10%. Svensken betalar mer än 70% i skatt. Alla ska med! Truth or Lie kommenterar siffran på Svd.se:

Se där! Någon ”officiell” organisation som skriver sanningen och som dessutom får det hela publicerat! Oj oj. 70% konfiskeras av den politiska klassen, och vem reagerar?
Är det verkligen så att svenska folket tycker att det är rätt att de tvångsarbetar 8 1/2 månad om året ÅT DEN POLITISKA KLASSEN!
De är som jag sagt många gånger Statardomen återinförd, endast 3,5 månader kvar till träldomen.
Huir är det fatt? Är verkligen det svenska folket så hjärntvättat?

Annonser

16 reaktioner på ”70% av svenskens inkomst går till skatt?

 1. 70% låter nästan för lite åtm för egenföretagare som i handen får ung lika mkt (lite) som det han betalar in i moms. Därefter skall man betala bensinskatter, moms på varor, smygskatter i form av kommunala avgifter för vatten, sophämtning o fan o hans mormor. skatter på elen….har säkert glömt massor

 2. Ja det sjukaste är att det finns liksom ingen opposition till detta i Sverige! 99% är glada och lyfter inte på ögonbrynen för detta! Vi litar på staten och är villiga att ha dom som förmyndare och godemän! Hoppas detta skapar disskution, men det tror jag inte.

 3. Dave gillar den nya blogg looken men saknar att man inte kan se nya kommentarer till höger. Var väldigt smidigt att snabbt kunna se om det skrivits något nytt i någon av trådarna.

  • Jag ser den fortfarande, åtminstone från startsidan. Kollar du via mobilen? Lösningen kanske är lägga senaste kommentar längst upp istället för längst ner, vad tror du om det?

   • Kollade på Ipaden igår kväll och då funkade det inte. Från datorn idag ser det bra ut. Nyaste kommentaren först eller sist tycker jag inte spelar någon roll.

    Mvh
    R

    • Sitter med Ipaden igen och kommentarsmenyn hamnar konstigt nog längst ned på hivudsidan istället för högt upp till höger. Problemet är att om jag skrollar ner och försöker klicka på en kommentar börjar sidan ladda in nya inlägg och kommentarerna hamnar ännu längre ner. Blir en riktig utmaning för att lyckas klicka på en kommentar.

 4. Om folk insåg hur mycket skatt vi betalar och vart pengarna tar vägen skulle dom spy och klösa ögonen ur sig. Men dom avtrubbade massorna är indoktrinerade till att inte intressera sig för hur skattepengar används och alternativ till förmynderisocialism.

 5. Men hur har de räknat egentligen? De lägger till arbetsgivaravgiften som skatt man betalar, men har inte med den när de räknar ut procentsatsen bruttolön/sammanlagd skatt ??! Siffrorna är väl nog illa som de är utan att man behöver frisera dom. Eller har jag fattat fel?

 6. Och vem tror du betalar ”arbetsgivar”-avgiften? För en egenföretagare är det självklart men för en vanlig löntagare inte lika självklart. Smart drag av myndigheterna kalla det ”arbetsgivar”-avgifter. Då tror den vanlige löntagaren att den är gratis för honom och rätt åt arbetsgivaren. Men så är det ju inte. Det är ur hans lönekostnad pengarna dras under arbetsgivarens administration

 7. Jag förstår allt det där, det var inte min poäng. Poängen är att om du ska räkna med arbetsgivaravgiften som en skatt måste du även räkna med den i bruttolönen. En lön på 25000 blir då ungefär 33000 vilket ger att 17200 helt plötsligt bara är runt 50%. En ganska stor skillnad.

 8. Har ni sett den här?

  Jim Sinclair just received his tax return from the IRS and they are puzzled because of the number of dependents claimed by Mr Sinclair. You have to love Jim.

  (courtesy Jim Sinclair)
  I just received my tax return for 2011 back from the IRS. It puzzles me!!!
  They are questioning how many dependents I claimed. I guess it was because of my response to the question: “List all dependents?”
  I replied: 12 million illegal immigrants; 3 million crack heads; 42 million unemployed people on food stamps, 2 million people in over 243 prisons; Half of Mexico; and 535 persons in the U.S. House and Senate.”
  Evidently, this was NOT an acceptable answer. I KEEP ASKING MYSELF, WHOM DID I MISS?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s