”Ingves skattevarning”

Stefan Ingves varnar för europeisk bankunion, från DI.se: Ingves skattevarning

Risken är att vi blir beskattade av en institution där vi inte har rösträtt, säger han i en intervju med tidskriften Euromoney.

Vilken hjälte han är! Men när det gäller den årliga inflationsskatten som storbankerna tar ut på ca 10% per år genom att öka penningmängden är det knäpptyst om trots att svenska folket förmodligen inte har en aning om att det pågår (KPI döljer denna inflation genom att inte ta med t.ex huspriser). Detta pengaskapande har drivit huspriser så högt att större delen av befolkningen måste låna flera miljoner av storbankerna för att ens ha råd att bo någonstans. Kan vi rösta om detta? Nej, Riksbanken har en oberoende ställning och så måste det vara enligt nya EU lagar.

Om det är någon som undrat varför storbankerna tjänar så enormt mycket pengar så har ni svaret här: genom att urholka värdet på den totala penningmängden med 10% per år.

Annonser

3 reaktioner på ””Ingves skattevarning”

  1. Vi kan ge dem pengar från pensionsfonder som Person och Reinfeldt gör. En annan metod är att betala skatt. Sak samma för mig. Jag lär inte slippa så länge EU-entusiasterna behåller makten i landet. Knepigt men liberalerna utför numera samma vanstyre som förekom i de gamla socialistprojekten. Det där med marknadsekonomi och decentralisering tycks vara det alla ansträngningar handlar om att undvika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s