USA får snart sänkt kreditbetyg?

Från Svd: USA:s kreditbetyg riskerar sänkas

Reuters har efter valet den 6 november gjort intervjuer med de tre största kreditvärderingsinstituten. De är alla överens om att USA:s kreditvärdighet, som fortfarande ligger på mycket höga Aaa, kan komma att sänkas om debaclet i den amerikanska kongressen 2011 upprepas eller om regeringen inte lyckas få ned statsskulden, som i dag ligger på skyhöga 16 biljoner.

”Debaclet” från 2011 håller just nu på att upprepas och statsskulden kan inte minskas, det är omöjligt. USA MÅSTE låna mer pengar för att klara av att betala räntan på tidigare lån, de har mao nått debt saturation, situationen är hopplös. Från Business Insider 2010:

This is a very simple chart. It takes the change in GDP and divides it by the change in Debt. What it shows is how much productivity is gained by infusing $1 of debt into our debt backed money system.

https://i2.wp.com/www.marketoracle.co.uk/images/2011/Apr/us-debt_27_image005.jpg

Mer skuld ger lägre produktivitet som i sin tur kräver mer skuld för att klara av tidigare lån. Med denna vetskap redan 2010 är det minst sagt märkligt att politikerna i USA inte säger som det är. Denna show som de drar igång kallad ”fiscal cliff” är ett stort skämt, de vet att det inte går att fixa systemet, det har varit uppenbart sedan 2010. Ändå låtsas de som att det går att reparera systemet (Haahaaaaa). Det finns bara en väg för USA och det är default or debase = döda dollarn eller gå i konkurs innan dollar blir värdelös.

Hur som helst, de efterblivna kreditvärderingsinstituten har inte heller förstått, de ignorerar verkligheten och sätter högsta tänkbara kreditvärdering på ett land som har sämsta tänkbara återbetalningsförmåga, ett land som är hopplöst skuldsatt som använder centralbankens tryckpress som sista utväg. Men man ska också komma ihåg att det är samma kreditvärderingsinstitut som sätter AAA-rating på USA nu som satte AAA på helt värdelösa bostadsobligationer 2008. Deras rating säger inget om verkligheten.

Att de nu pratar om att sänka USA från högsta till näst högsta är i sig helt ointressant, men det brukar sammanfalla med starkt guldpris av någon anledning vilket gör det intressant. Dollarindex ser dessutom inte ut att må så bra efter 4 år sidled, kanske är detta startskottet på en ny lång nedgångsfas:

https://i2.wp.com/www.321gold.com/editorials/sfs/hubbartt113012/usd_pillars.gif

Robin Griffiths sammanfattar läget:

Annonser

11 reaktioner på ”USA får snart sänkt kreditbetyg?

 1. ” Denna show som de drar igång kallad ”fiscal cliff” är ett stort skämt, de vet att det inte går att fixa systemet, det har varit uppenbart sedan 2010. Ändå låtsas de som att det går att reparera systemet (Haahaaaaa). Det finns bara en väg för USA och det är default or debase = döda dollarn eller gå i konkurs innan dollar blir värdelös.”

  Jag tror inte de förstår,,, det kanske ska vara underförstått men jag tror inte de förstår detta… Jag tror de lyssnar på bankerna pga deras expertis som de tycker sig sakna… Förväntar du dig svenska politikerstjärnor likt Schyman och Juholt att förstå såna här saker, och vilka skulle berätta detta för dessa, FI? Politiker har alla olika glasögon på sig och ifrån dessa ser de världen och vill skapa sin utopi… Men jag måste säga att jag tror på ingen av dom och inte alls på att det finns nån allmän förståelse för tex debt saturation i US.

  • Svenska politiker förstår garanterat inte, de är på riktigt korkade. Men många av de amerikanska poltikerna är smarta, de kan omöjligen vara ovetande om debt saturation vid det här laget. Jag kan inte dra någon annan slutsats än att de vet hur illa det är men inte vill göra något åt saken eller informera folket. Varför har inga politiker eller centralbankschefer ens nämnt att USA nått debt saturation?

   Varför skenar USA’s statsskuld när vi vet att varje dollar skulden ökar så minskar produktiviteten. Det krävs inte tvåsiffrigt IQ för att räkna ut att det bara kan sluta med en katastrof.

   • Hur tror du det ser ut om 10 år, julen 2022? Tror du us skulder fortfarande ökar exponentiellt och ligger över 30 trillioner, och vi är i slutet av en superkonjuktur med hög inflation eller har dollarn redan craschat och ny införts, dollar 2.0 eller kanske en amero för nordamerika eller varför inte en världsvaluta!

    Hur långt kan man dra detta, (kick the can Down the road)? Kan vi hålla på så här i decennier kanske? 100 trillioner i skuld 2030 eller liknande!

    Jag stället frågan rent filosofiskt och förväntar mig inga klara svar men vore intressant att höra en kommentar från dig!

    Hyperinflationen är det enda som kan stoppa dom,,, kan de stoppa den, eller snarare hur länge kan de hålla den borta??

    • Oj svår fråga 😀

     Tror de kommer försöka starta om det skuldbaserade penningsystemet innan dess med en ny skuldbaserad valuta som de självklart har monopol på. Kommer förmodligen kallas SDRs. Samtidigt växer Bitcoin så det knakar, ex tar wordpress numera betalt i bitcoin, bara början imo. Vilken av dessa valutor kommer vara störst 2022? Jag hoppas på bitcoin, det vore verkligen tragiskt att börja om på nytt med samma monopoliserade skitsystem där bankirer kan hitta på skulder och pengar ur tomma intet.

    • Ja, ingen dålig fråga ;-). Tycker det är intressant med Japan nu, har lyssnat på ben Davies på KWN och Kyle bass vilka båda menar att Japan snart kommer dyka upp i rampljuset, kommer inte ihåg på vilken nivå det diskuterats men att de kommer tillåta högre inflation, men det är intressant om dom tänker dra igång utlåningen där igen vilket borde vara väldigt bullish för guld! Japaner som i enorm utsträckning sparat i statspapper kommer nu behöva hedga sig mot fiatskapandet!

     Vet du nå mer om vad som disskuteras där borta i öst?

  • Vet inte var man kan följa penningmängdens ökningstakt i Japan men det är mycket möjligt att den kommer ta fart, hur Kyle och Davies kan veta detta i förväg är märkligt eftersom det inte hänt de senaste 20 åren.

 2. Ett stort problem för Japanerna är att befolkningen fortsätter att spara, vilket gör att inflationen inte får fart. För några år sedan så skickade regeringen ut ”checkar” till befolkningen så att de skulle börja konsumera. Tror ni att det tog någon fart…, nej Japanerna fick då bara ett kvitto på att det var riktigt illa och istället för att åka ut och shoppa så lade man även denna under kudden.

  Vad gäller USA så tro jag som er att man har astronomiska problem och frågan är inte om utan när det går överstyr fullständigt. Hoppet är det sista som försvinner så vi bör kanske inte ge upp riktigt ännu, men tyvärr så fortsätter man att försöka skjuta på problemet framåt tills att det inte går längre.

  Även Europa och Kina står inför väldigt stora ekonomiska problem, för att inte tala om miljön som är ett problem för alal. Men så länge som vi inte får ordning på världsekonomi (vilket vi inte ser någon lösning på vare sig kort eller lång sikt i dagsläget) så kommer aldrig miljön att få det fokus som egentligen krävs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s