Guldpriset hade inte bottnat men gör det snart?

Enligt mönstret i en graf som Smart Money Tracker la ut 2 november (länk) dröjer det max 30 veckor mellan guldprisets bottnar. Det är mycket ovanligt att det dröjer så längre än 25 veckor:

Därför trodde han att priset hade bottnat 2 november, idag nådde dock priset en ny botten vilket innebär att guldpriset fortfarande inte hade bottnat 2 november. Nu ca 6 veckor senare har det dröjt över 30 veckor. Det bör därför komma en botten när som helst nu om mönstret upprepas. När guldpriset väl bottnat börjar en ny uppgångsfas där det dröjer minst 13 veckor innan en ny botten.

Idag testar guldpriset den viktiga nivån vid MA30 på veckobasis som ligger vid $1677, håller sig priset över den nivån vid stängningen på fredag så kommer det en rejäl studs uppåt veckan därpå, se mönstret här:

scguld

Slutsats: Guldet är med stor sannolikhet väldigt nära att bottna på nytt för första gången sedan maj 2012.

Annonser

2 reaktioner på ”Guldpriset hade inte bottnat men gör det snart?

  1. Jag tror det blir mindre och mindre relevant för varje dag nu, att titta på historiska kurser för att förutspå framtida. Detta eftersom tillståndet blir mer och mer exceptionellt, vi är i slutfasen.. av någonting. Det hela började när de gick in och kapade silverpriset 2 ggr med typ 30% vardera för ett år sen, när det började stiga på allvar. Där blev de faktiskt desperata, och genomförde desperata åtgärder. Ingen kan se de graferna, och i grova drag förstå vad de innebär, och tro att en vanlig aktieägare kunde (eller någonsin skulle) sälja så hårt, på så kort tid.

    All statistik sådär blir alltså vansklig att lita på. Lägg därtill, att de som drar i trådarna också har tillgång till den information som vi andra har, och thus är lika insatta i TA som någon annan. Om inte mer. Givet detta, och faktumet att de faktiskt vill hålla nere priserna är ett orosmoln för mig. De ser, samma tillfällen som vi andra ser enligt TA, och kan just förhålla sig till dessa förväntningar. Om jag ville ha kontroll över en marknad såhär, så skulle jag skaka ut så många händer som möjligt – faktiskt minska förtroendet för marknaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s