Guldpriset når $4000 2014?

Här är en graf som visar hur Smart Money Tracker (Gary Savage) tror att guldpriset kommer stiga framöver, från bullmarketthinking.com:

Och här är en färsk intervju med Gary Savage där han bla går in på varför han tror priset kommer röra sig som i grafen ovan: länk till mp3

This was another outstanding interview with one of the world’s most successful gold traders, and is required listening for investors looking to profitably trade this gold bull market.

Annonser

7 reaktioner på ”Guldpriset når $4000 2014?

 1. Det är fantastiskt att se rörelserna i PM idag och igår. Det ser så naturligt ut och helt i enlighet med en fri marknad. Särskilt i skenet av en svag US dollar. Det tragikomiska är att de styrande inte längre bryr som om det är dagsljus när de bryter mot spelreglerna. Det ännu mer tragiska är att ingen verkar bry sig utan detta får fortgå som en del av den vanliga ruljansen.

  De styrande gör något som är ytterst kortsiktigt för västvärlden, för att de tror sig rädda situationen för stunden. ”Östvärlden” passar på att ta emot julklapparna i sin långsiktiga strategi. Väst har sett till att ha en handelsplats med papper som det står guld och silver på för att kunna hålla nere priserna med illegala metoder i syfte att hålla uppe ett monetärt sken. Öst passar på att handla faktiskt guld och silver.

  Ladies and gentlemen, jag tror vi just nu är mitt uppe i ett skifte i världen där väst glider ner i sankmarken och öst klättrar upp på solida berg och därifrån ser ner på, och så småningen har kontroll över, väst.

  • I stormens öga, gällande guldpriset. Ju längre det hålls tillbaka ju snabbare kommer det gå när det väl går upp!

   Är det nån som tror vi kommer ha mindre valuta i världen framöver? Deflation kommer inte tillåtas och det behöver såklart inte ske med alla centralplanerare, speciallt inte i BB land…

   • Alltså guldpriset stiger bara om det finns såna som vill betala mera? Guldet stiger inte automatiskt när penningmängden ökar. Vi kan få en topp och sedan 30-40 år igen tills vi får en ny topp? Ingen vill ha kvar sådant

    • Självklart är inte korrelationen mellan penningmängd och guldpris given, folk har minskat sina procentuella tillggr I pm stadigt i säkert 1000 år tills där vi är nu! Men inflation och lågaräntor är ett ypperligt klimat för pm, var ska folk positionera sina tillggr? Bubblorna kommer avlösa varandra och tillslut kommer pengarna forsa in i pm och med lite momentum kan det gå fort! Men det är en liten marknad som är lätt att styra, men jag tror inte det angloamerikanska centralplanerarna har med sig Ryssland och öst i sina planer och de växer bara mer och mer… Det måste ge efter nån gång!

     Sen detta med med hyperinflation…. Det e bara för mycket 🙂

 2. Den här typen av förutsägelser ger jag inte mycket för tyvärr. De pekar alltid i samma riktning baserade på lösa tekniska indikationer och det inträffar aldrig. Att överhuvudtaget nämna en siffra får mig direkt att scrolla vidare ointresserat.

  • Om det inte vore för de 140 biljoner i köpkraft som bankerna kan skapa med sina 1,4 biljoner i överskottsreserver hade jag inte lagt mycket fokus på denna TA som spår mer än dubblat guldpris på 1,5 år. Men startar bankerna sina tryckpressar på allvar, vilket är mycket möjligt (därav UBS hyperinflationsvarning) ser jag 4000 som mycket möjligt redan 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s