The collectivist conspiracy

Annonser

9 reaktioner på ”The collectivist conspiracy

 1. Svensk politisk debatt blir i samanhanget pinsam, nyansen är brun vet inte varför man fortfarande pratar om rött och blått! Ska à-kasse avgiften betalas kollektivt av staten eller valfritt av individen var den stora ideologiska frågan förra valet :-)!

  • Haha, instämmer helt. Visst är det märkligt att skatterna ALLTID höjs, inga undantag. Skattetrycket är nu uppe i skyhöga 70-80% av svenskens inkomst. S, V, MP, M, KD, C osv, samma skit.

   Till nästa val blir nog genusdebatten avgörande……. 😀

   • Ja vi är inte betrodda med våra pengar, collektivismen omyndigförklarar individen med att ta 3/4 av dess inarbetade arvode och placerar dom då vi inte själva vet bäst! Det är ungefär som när man var 10 år och mamma och pappa tog hand om än men man fick en slant över att ansvara för, man fick träna på att spara och lära sig ta ansvar och pengars värde, känns lite meningslöst såhär i efterhand! 🙂

 2. De första fem minutrarna snackar hon om att nazi/fasch-ism å ena sidan och komm/socia-lism å andra är en icke fråga då de båda handlar om kollektiva lösningar. På en ortogonal axel beskriver han en rörelse mot individualistiska modeller.

  Det slog mig att vare sig jag läser Marx eller von Mises så brukar jag reflektera över att det mesta är rätt. De resonerar om korrekt värdering och hederlig värdering. På en ortogonal axel ser jag en rörelse mot diffus värdering i en kasinoliknande finansiell miljö där endast få förstår värden.

  I de två fallen har vi hamnat snett på olika sätt men medvetenhet och fokusering mot verkliga frågor framstår som ett behov i båda fallen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s