Riksbanken: Vi behöver högre inflation

Jag förklarade här att prisinflationen är flera gånger högre än det manipulerade KPI-måttet visar som Riksbanken använder för att reglera penningmängden. Nu vill, tro det eller ej Riksbanken höja KPI-nivån trots att den verkliga prisinflationen varit så hög att svenska folket numera har högst skulder i världen:

Vid ett anförande på onsdagen sa vice riksbankschef Lars EO Svensson att inflationen under ”ett antal år” bör tillåtas överskjuta inflationsmålet på 2 procent. Orsaken är att arbetslösheten tenderar att ha bitit sig fast på en högre nivå om den varit hög under en längre tid.

”Därför är det viktigt att inflationen tillåts överskrida målet under ett antal år. Det blir helt enkelt en nödvändig kostnad som måste vägas mot vinsten att få ned arbetslösheten”, sa Lars EO Svensson, som talade på ett penningpolitiskt seminarium i LO:s regi.

Är det någon som köper det här? Sverige behöver uppenbarligen lägre priser. En treåring förstår att om den verkliga prisinflationen är flera gånger högre än t.ex löneökningar så kommer svenska skuldnivån explodera, men Riksbanken förstår inte, enligt dem blir allt bättre om priserna stiger ännu mer per år.

Vad Riksbanken säger är att de vill att svenskens lön ska sänkas ytterligare per år för att minska arbetslösheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s