Det ser bra ut för guldet kortsiktigt om…

priset lyckas ta sig upp ur den här formationen:

scgld2

Senast 20 februari har vi svaret. Det starka stödet vid MA100 och köpsignalen förra veckan gör att sannolikheten är mycket större för att guldet bryter upp än ner:

scgld

Samma sak gäller för silverpriset:

scslv

Tillägg: Det här är första gången det tekniska läget ser tillräckligt bra ut för att jag ska kunna tänka mig att köpa silverderivat sedan slutet av juni 2012.

Annonser

11 reaktioner på ”Det ser bra ut för guldet kortsiktigt om…

 1. Dave, vad köper du för derivat? Bullx eller minilong? Själv föredrar jag minilong med lagom hävstång för att minimera att volatiliteten har för stor förstörande effekt. Hur tänker du?

  • Jag kommer inte köpa några den här gången, blev så missnöjd med hävstången i USLV senast. Ska kika på bullx & minilong, de kanske är bättre alternativ. Hoppas på att det är PM-aktierna som kommer ge bäst hävstång härifrån, de enkla pengarna görs i Barrick och Newmont antar jag? De juniorer som sitter på kvalitativa projekt kommer nog också sticka först. Tror/hoppas att utbrott ur formationen kommer starta nästa stora uppgångsfas i PM-aktierna.

 2. Föresten vad har du för synpunkter på att Armstrong säger att guldet ska ner till $1100 innan vi får den stora vågen upp? Har inte koll på Armstrongs track rexkord men han verkar ha en hel del följare.

  • Tror inte kartellen är intresserade av att släppa så mycket guld till Ryssarna som är medvetna om prismanipulationen. Ryssland köper enorma mängder guld och de började göra det efter mötet med GATA 2004. De kan säkerligen ta ner priset så lågt men ser inte vad de skulle vinna på det, tror de skulle vara tvungna att släppa så mycket guld att de inte längre kan kontrollera priset.

   En annan faktor är överskottsreserverna, bankernas köpkraft är för tillfället 140 biljoner med nuvarande reservkrav samtidigt som guld blev en Tier 1 asset den här månaden. Det bör förhindra större dippar.

  • Ja i över två år nu, konstant nedgång. Jag tycker det är märkligt att så många pm-bolag rasat likt VIT samtidigt som guldpriset rusat och bolagen ökat sina tillgångar.

 3. Victoria Gold: Mcap på 75 miljoner dollar, bebhöver ta in ca 450 miljoner dollar, burnrate på 3 miljoner dollar varje månad. Där har du stora bekymmer.
  Känns lite som northland res. tror det kommer att bli en brutal utspädning, och det tror marknaden också därav priset på aktien, svårare än så är det inte.

  • Antar att du är silvercat på Stockhouse. Du har helt rätt i att det är det här marknaden är rädd för. Däremot tror jag personligen att det kommer ordna sig och därav det fina investeringsläget i aktien. Om vi inte hade folk som dig skulle en rimligare värdering vara över 1 CAD dvs Mcap över 300M.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s