Få är intresserade av guld trots skenande guldpris

Ytterligare något som är väldigt märkligt med guldmarknaden är att guldbolagens guld i marken är värt mer än bolagens marknadsvärden, från stockhouse.com: Gold stocks: Biggest buying opportunity in 25 years

Today, a number of major gold miners trade for even less than the actual amount of gold they have on hand. That excludes probable reserves.

It also leaves out any other mineral reserves these companies have. For instance, Goldcorp produces silver, copper, lead and zinc – in addition to gold. Meanwhile, Yamana also mines silver, copper, zinc and molybdenum.

The bottom line: Right now could be one of the best buying opportunities you’ll ever find for some of the world’s biggest gold miners.

In fact, as The Wall Street Journal reports, “The price of an ounce of gold today would buy more stock in gold-mining companies than at any point in a quarter century.”

Är det detta man ska förvänta sig efter att guldpriset guldpriset rusat från $250/oz till $1900/oz under samma period? De extremt låga värderingarna av guldbolagens guld visar hur lågt intresset för guld är, guldsektorn är så långt ifrån en bubbla man kan komma.

Annonser

4 reaktioner på ”Få är intresserade av guld trots skenande guldpris

 1. Handlar det inte om att sk riskaptiten svalnat, undra om det inte ser liknande ut med liknande bolag i andra branscher oxå! Såna här bolag gör väl sig bäst längst upp i en bullmarket och det är där den största bubblan blåses upp när marknaden går Bananas och övertron på marknaden är som störst! Nu är marknaden tveksam, ängslig och osäker och det är nu man ska köpa. Nu kan man ju tycka att kollar man på marknaden så är vi inte direkt nere i nån botten i övrigt men det kanske är nu när man får svårare att hitta fynd på annat håll som pengarna börjar strömma in…

  Det handlas väl fortfarande 30 åriga amerikanska skuldlappar till typ 3,5 % ränta, så konstigare saker här ju hänt 😉

  • Men det är alltså large caps, inte högriskexploration. Börsen är upp kraftigt så riskaptiten för stora bolag är inte låg? Hur som helst, det ser åtminstone bättre ut nu än 2001 då Caterpillars börsvärde var större än hela guldsektorns sammanlagda börsvärde 😀 de som köpte då gjorde väldigt bra vinster åren därefter.

   • Oj då, min kommentar var till ”guldbolag som hittar guld rasar 80% på 2 år” men det var ju redan motargumenterat med detta inlägg om large caps bolagen ;). Hela branschen är förbisedd, kan det va så att marknaden tror tåget gått, att de ser stor risk för nedsida! En bullmarket på 13 år eller vad det är kanske får folk att dra öronen åt sig? Men det är bara att handla på, japanska pensionsfonder ökar mot guld och nu ska norska statsfonden in och handla i usa. Pengarna ska börja arbeta igen och de lär ju inte glida in i räntepapper med kass yield, så mycket iaf!

    För typ 6 mån sen träffade jag en kille som jobbade med att placera coops portfölj, det var ganska mycket pengar, jag frågade hur han såg på guld, och han var osäker. Han tyckte det hade gått för bra för länge och var orolig för en större nedgång och tyckte man skulle hålla sig undan.

    Nu har det gått lång tid och vi behöver bara en katalysator som drar igång det här igen och då tror jag blickarna kommer hamna på aktierna igen om det drar drar iväg i råvaran. Det kanske blir japan, kina, ryssland, krig i iran eller att nått läcker från usa! När det är tillräckligt mycket som kan gå fel så går nåt fel, det vet alla som haft en gmmal båt 😉

    • ”Pengarna ska börja arbeta igen och de lär ju inte glida in i räntepapper med kass yield, så mycket iaf!”

     EXAKT, kanske är det därför börsen stiger som den gör? Den tar över nu när penningmarknaden är död? Men när börsen blir allt dyrare kan man ju hoppas att de börjar kika på guldsektorn igen, håller tummarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s