De bästa anledningarna till att sälja guld nu

 1. Du tror att bankerna plötsligt slutar att skapa pengar trots att de numera har rekordsumman $1,7 biljoner (and rising) i överskottsreserver och att det inte får ekonomin att krascha på nytt.
 2. Du har hittat en annan investering som är mer trolig att kompensera för prisinflation på 10%/år kommande år.
 3. Du tror att världens guldproduktion kommer att öka kraftigt eftersom låga priser nära produktionskostnaden får gruvbolagen att producera mer guld.
 4. Du tror att USA’s statsskuld krymper dramatiskt inom kort, ekonomin och därmed räntor börjar växa realt sett och intresset för guld som skydd tappar status.
 5. Du tror att Ryssland kommer sluta köpa och dumpa sitt fysiska guld eftersom guldpriset föll under en teknisk nivå igår och för att det i massmedia rapporteras om att guldprisets uppgång är över.
 6. För att guld i förhållande till guldaktier är på rekordhöga nivåer och det därför är mer attraktivt att äga guldaktierna.
 7. För att guldkartellens frontman Jeffrey Christians igår på BNN försäkrade tittarna om att bankerna inte kommer att använda sina överskottsreserver på länge (trots att de för tillfället gör det) utan att motivera varför.
 8. För att du tror att guldets uppgradering till tier 1 januari 2013 är negativt för priset framöver.
 9. För att guldpriset stigit i över 10 år i rad och det därför måste falla.
 10. För att priset är på lägsta nivån sedan början av 2011 och låga priser är dåligt
 11. För att King World News haft fel i två år.
 12. För att George Soros säger att guld inte längre är ett fungerande skydd mot inflation och kriser.
 13. För att du endast är intresserad av saker som är populära i.e stiger eller har stigit kraftigt i pris nyligen (t.ex Bitcoins)

https://i2.wp.com/goldsilverworlds.com/wp-content/uploads/2012/04/Gold_Long_Trend_Line1.jpg

Annonser

4 reaktioner på ”De bästa anledningarna till att sälja guld nu

 1. Jag ser bara två möjliga förklaringar till det kraftiga guldprisraset.
  1 Det är till försvar av dollarn och dess ställning som reservvaluta. Allt fler länder överger dollarn och reglera sin handel med sina egna valutor (bricländerna) Om dollarn skulle förlora sin status som reservvaluta skulle den kollapsa och därmed hela den amerikanska ekonomin.
  eftersom räntorna skulle stiga dramatiskt.
  2 Eller också har obama (liksom hans idol Roosevelt) planer på att konfiskera amerikanernas guld för att sedan kunna backa upp dollarn med guld, precis som kineserna gjort med sin yuan och innan en sådan operation vill man ha ner guldpriset. Detta kan låta långsökt men eftersom hela nedgången är manipulerad kanske det kan vara så

 2. Eller så har de stenkoll på världsläget och vad som kommer komma. Faktum är att de här är de största företagen i hela västvärlden, och de är de företagen som i princip står bakom det som kallas världsvalutan – den form av pengar, som i princip hela världens ekonomiska system beror av. Ett företag anställer folk för att se till de faktorer som företaget agerar inom. De här företagen beror tydligen av tex ett lågt guldpris. Och företagen saknar varken pengar eller inflytande. Att säga att de Försöker manipulera marknaden, politikerna och media, är det att underskatta dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s