Svd.se: ”Läge att sälja sitt guld – innan det rasar mer”

Missa inte den här artikeln på Svd.se: ”Läge att sälja sitt guld – innan det rasar mer”

Här är några rader jag reagerade på:

Priset på guld står rekordlågt. Guldraset får nu guldhandlare att uppmana konsumenterna att göra sig av med sitt guld. ”Det är en bra idé att sälja nu”, säger Johan Salzmann, kommunikationschef på gulduppköparföretaget Guldadam.

Rekordlågt pris = bra läge att sälja.

– Vi svenskar är smarta och jag tror att många kommer att passa på att sälja sitt guld innan priset sjunker ytterligare, säger Johan Salzmann.

Det är smart att sälja guld nu, men gulduppköparföretaget Guldadam köper guld nu trots att de tror att priset ska sjunka ytterligare.

Prissättningen medför också att konsumenterna som vill sälja guld får mindre betalt för sitt guld, säger Johan Salzmann.

Jasså, lägre pris gör att den som säljer får mindre betalt?

Annonser

13 reaktioner på ”Svd.se: ”Läge att sälja sitt guld – innan det rasar mer”

 1. Många possitiva signaler via media just nu 🙂 Konstigt egentligen att man inte lyckats bättre med placeringarna när det ibland är så överjävligt uppenbart vad som ska ske.. Tänkte på det men blundade när det var precis tvärt om strax innan 1900$ guld.

 2. Som sagt, senast massmedia & storbankerna var så här överens om guldprisets riktning var när guldpriset toppade vid $1900. Då skulle priset upp, UPP, UPPPPP!!! Fantastisk säljsignal då och är säker på att det omvända gäller nu.

 3. Han och liknande som köper guld har alltid tyckt att man ska sälja sitt guld, om det inte är för att priset har gått upp så verkar det va för att det gått ner, kan inte gå fel!

 4. Nu väntar jag bara på att tv4 nyheterna ska sluta redovisa hur guldpriset gått under dagen.

  Den stora finalen långt bort i tiden skulle ju kunna vara att de helt plötsligt skulle säga sanningen och absolut ingen tror på det 🙂

 5. ”Den svenska ekonomin återhämtar sig gradvis, ser Riksbanken, och spår att konsumtion och investeringar bland hushåll och företag väntas öka snabbare framöver. Framförallt väntas hushållens skulder öka snabbare än tidigare, då de ljusare utsikterna för den svenska ekonomin tillsammans med låga räntor har gjort att bostadspriserna ökat.”
  http://www.dn.se/ekonomi/reporantan-kvar-pa-10-procent

  Hushållens skulder väntas öka snabbare än tidigare..? Där ser man. Och ur den penningpolitiska uppföljningen: http://www.riksbank.se/sv/Penningpolitik/Prognoser-och-rantebeslut/Reporantebeslut/2013/Reporantebeslut-16-april-2013/
  ”Förbättrade utsikter tillsammans med låga räntor bidrar till att bostadspriser och därmed även hushållens skulder börjar stiga snabbare.”
  ”[…] slutet av 2015. Penningpolitiken [i euroområdet] bedöms förbli mycket expansiv under hela prognosperioden.”

  • Riksbankens defintioner:
   Återhämtning = ökad skuldsättning
   Ökad konsumtion finansierad genom mer skuld/nyskapade pengar = ljusare utsikter
   Ökad boprisinflation skapad av nyskapade pengar = bra
   Dyrt = bra

   Det finns dock inget i nuläget som tyder på att det ser ljusare ut (enligt Riksbankens definition). SCB visar att skuldökningstakten kollapsat och ligger kvar på lägsta nivån sedan 1997. Och trots att det pumpas in flera hundra miljarder kronor per år på bostadsmarknaden har priserna totalt sett knappt rört sig på fyra år. Mycket SUNT, SUND EKONOMI!!!!!

 6. Hur ser ni på det faktum att så kallade ”Freegold-anhängare” (som huserar på bloggar som tex FOFOA och VictorTheCleaner, mfl) mycket väl ser att priset på guld sjunker/kraschar. Frågan är bara priset på VILKET på guld. De spekulerar ju i att pappers-guldet kommer att rasa medan riktigt (fysiskt) guld kommer att stiga.

  Det jag vill komma till är ju att i ett sådant scenario kan ju media mycket väl få rätt..för priserna som de redovisar är väl, om jag förstått det rätt, inte priset för fysiskt guld??

  Själv ser jag det som oundvikligt att priset på pappers-guld går till 0 och välkomnar gärna ett sådant scenario då det skulle innebära att RIKTIGT guld skulle värderas om…mycket MYCKET högre än dagens priser.

  • Ser det också som oundvikligt, så länge inte papperspriserna höjs så kraftigt att det får länder som Ryssland och andra fysiska tungviktare att sälja sitt guld. Men det kommer väl inte hända?

   Papperspengar går långsamt mot sin död, återigen. Good money drives out bad.

 7. Jag känner mig benägen att tro på att det var JPM & co som orkestrerade detta ras. Spelar ingen roll att all fundamenta talar för guld, de kan göra vad de vill med priset… Vad finns det egentligen som talar för att detta kommer ändras inom överskådlig tid??? Om man vill försöka vara lite positiv borde väl jättarna föredra en riktigt hög volatilitet, då kan de tjäna högar av pengar på att driva priset upp och ner i det oändliga, och i så fall borde väl scenen nu vara riggad för uppgång? Eller är det önsketänkande?

  • Vad är det som säger att de som styr priset har för avsikt att hålla priset lågt för alltid? Som jag förstått de redan använt större delen av sin ammunition (fysiskt guld), kvar har de papperskontrakten, men hur den låtsasmarknaden imploderar allt fortare ju lägre de håller priset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s