Silver Standard, gratis silver

Silver Standard just nu:

Marknadsvärde: $560 m
Kassa: $367 m
Innehav av aktier i Pretium värda: $136 m
Convertible note: $138 m
Andra tillgångar: $35 m

Källa

Värdet av dessa tillgångar överstiger just nu marknadsvärdet vilket betyder att silvret i marken och deras produktion är helt gratis. Silver Standard har över 2 biljoner oz silver i tillgångar, varav 566 moz är reserver (ca 7 reservklassade oz per aktie). Visst, deras produktion är i Argentina och risken där är hög, men vem bryr sig när det är gratis? Allt utöver kassan är en bonus.

Silver Standard är nu också nere på exakt samma nivå som när det var som värst 2008, silver kostade då under $10/oz, nu kostar silver ca $23/oz. Det finns absolut ingen koppling till verkligheten när det gäller aktiekurs vs underliggande värde.

silver standard

Annonser

11 reaktioner på ”Silver Standard, gratis silver

  • Ok, trodde det var någon typ av lån de kunde få av banker, dvs en tillgång. Isf är deras tillgångar minus convertible debt (skulden) $400 m?

   • Det var en ganska stor miss Dave, jag trodde du hade koll på sånt 😦 Det är iaf en convertible bond på 265,000,000 USD som förfaller 2033 med en call option 2020 (Silver Standard kan betala tillbaka 2020 om dom vill). Calamos (10%), Prudential, Interfund, AQR Capital, Palmer Square CM och Lord Abbett & Co sitter på bonden enl. Bloomberg och resten sitter nog en enda stor investerare på.

    • Ok, tack! Markadsvärdet om man drar bort kassa och aktieinnehav minus skulder är = ca C$160 m? Marknadsvärde per oz är under $0,1. Inte gratis silver, men väldigt nära. Närmast bland alla silverbolag jag kollat på (bortsett från Silver Range).

  • Tittade snabbt på det i presentationen, Pirquitas cash cost ligger vid $18/oz. Inte speciellt bra. Pitarilla däremot, väl i produktion har cash cost kring $10/oz.

   Blir bra hävstång om silver stiger, och ev risk är redan inräknad i kursen med råge. Risken är att aktien faller ner till kassavärdet.

 1. Tack för påminnelsen. SS har kommit en bra bit på väg mot rejäl lönsamhet när Pitarilla är igång. Finansiering i stort sett ordnad – och för oss som tror att Silver är värt betydligt mer än dagens skrattretande nivåer så ger SS en enorm hävstång mot ett stigande silverpris, både som högkostnadsproducent, för närvarande samt värderingen av ”silvret i backen”.
  Så nu är man med även här.

  Inom parentes så tycker jag att mitt favvobolag, T.MND = Mandalay Resourses är väl värd en ordenlig Due Diligence.

  MVH
  Tomas Lind

  • Tack för tipset, vi verkar ha samma smak. Minns att jag tittat på MND och att jag gillade det jag såg, dags för en uppdatering.

   En annan värd att titta på med bra hävstång är Allied Nevada, just nu 1 miljard i MCAP och kommer 2015 att producera lika mycket silver eq som Silver Wheaton i Nevada.

 2. Colossus T.CSI min största innehav just nu, köpt mellan 1.80-1.90 ser mycket bra ut mycket stora insiders köp hela veckan, produktion start och uppdatering NI-43-101 inom någon månad ser helt klart en av de mest intressanta bolag just nu.

  mv
  Johnny

 3. TSX: Top SEDI Filers Past 7 Days [?]
  Issuers with Net Buying
  Volume
  Colossus Minerals (CSI) 2,086,200
  Gildan Activewear (GIL) 380,200
  Rutter (RUT) 258,000
  Wildcat Silver (WS) 238,421
  Dundee Precious Metals (DPM) 214,600

  mv
  Johnny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s