Dennis Gartman hatar guldaktierna, bästa köpsignalen på mycket länge

Dennis Gartmans säljrekommendation för guldaktier efter raset på 50%, citat 29 april på CNBC.com:

”There’s no reason in the world to own a miner at this point.”

”If you’re going to make the implied bet on gold, bet on gold,” he said. ”There will come a time, some point in the future, when the miners will outperform gold itself.”

In case there was any doubt, Gartman reiterated his view.

You don’t want to own the miners, and you really, really, really don’t want to own the juniors,” he said.

Ett sådant uttalande från guldkartellens front man kommer bara nära en större botten. Dennis Gartman har sedan 2006 när jag började följa guldpriset noga varnat för guldprisras varje gång EFTER att guldpriset fallit tillbaka från en tillfällig topp. Det beror inte på att Dennis Gartman är sämst, det beror på att han får betalt för att övertyga den stora massan att sälja när de borde köpa och köpa när det borde sälja, det är hans jobb.

Trots världens sämsta track record gällande guld får han självklart alltid tid hos de stora mediakanalerna som gladeligen pumpar ut hans propaganda. Samtidigt som GATA får noll uppmärksamhet (bortsett från Russia Today, se t.ex) trots att de är de enda som förutspått guldprisets utveckling senaste 10 åren. Märkligt, märkligt.

Har kan ni se Gartmans tajming den här gången, guldaktieindex:

gartman miners

Varningen kommer lämpligt EFTER att guldaktierna rasat 50%, inte före, så klart. Inte kan väl ett ras på 50% i guldaktieindex på bara 6 månader vara en bra anledning att köpa guldaktier? Nä…. Guldaktiernas värde i förhållande till guld sedan 1996:

goldxauratio

Lägsta nivån för guldaktier i förhållande till guldpriset på 15 år är inte heller en bra anledning att köpa guldaktier.  Ration har fallit sedan 2003 och kommer göra de i minst 10 år till verkar det som på Gartman. I förhållande till guld har aktierna bara varit lägre värderade under en kort period, men kom ihåg att:

DU VILL INTE ÄGA GULDAKTIER NU, ABSOLUT INTE JUNIORER, DET FINNS INGEN ANLEDNING I VÄRLDEN ATT ÄGA GULDAKTIER NU, DU VILL INTE ÄGA GULDAKTIER NU, ABSOLUT INTE JUNIORER, DET FINNS INGEN ANLEDNING I VÄRLDEN ATT ÄGA GULDAKTIER NU, DU VILL INTE ÄGA GULDAKTIER NU, ABSOLUT INTE JUNIORER, DET FINNS INGEN ANLEDNING I VÄRLDEN ATT ÄGA GULDAKTIER NU, DU VILL INTE ÄGA GULDAKTIER NU, ABSOLUT INTE JUNIORER, DET FINNS INGEN ANLEDNING I VÄRLDEN ATT ÄGA GULDAKTIER NU

Annonser

En reaktion på ”Dennis Gartman hatar guldaktierna, bästa köpsignalen på mycket länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s