Bitcoin: Upp över 200,000% medan Cornucopia sov

bitcoin

Grafen ovan visar bitcoinprisets utveckling sedan 2010, vid all-time-high hade priset stigit över 200,000%, men har sedan fallit tillbaka och är nu upp ca 100,000%. Men en sådan enorm uppgång hindrar inte Sveriges främste bitcoinbear att påstå att han minsan hade rätt: Cornucopia: Bitcoin: Medan du sov kraschade den 60%

Medan vi sov kraschade bitcoin från 266:- USD till ca 105:- USD som mest, eller en nedgång med drygt 60%.

Det är ingen diskussion om att bitcoin är i en bubbla här och kommer krascha. Dessutom är mycket av de obegåvade uppfattningarna om bitcoin baserade på direkta felaktigheter påhejdade av direkta lögner från t ex haussande Max Keiser.

Bitcoin föll alltså 60% medan ni sov, men innan dess steg bitcoinpriset med 200,000% medan Cornucopia sov/påstod att det var en dålig investering.

Varje gång Cornucopia har fel om Bitcoinpriset, dvs varje gång priset stiger så beror det inte på att han har fel, det beror på att ”bubblor är irrationella och som sådana kan de alltid fortsätta uppåt”.

Det är imponerande hur Cornucopia kan kalla de som haft rätt om bitcoinpriset för obegåvade lögnare, det är de som haft rätt som är obegåvade och de som haft fel (t.ex Cornucopia) som är begåvade och ger oss sanningen om Bitcoin.

Vem är mest begåvad, den som lyckas pricka en uppgång på 200,000% eller Cornucopia som rekommenderade sina läsare att blanka börsen hösten 2011? Men Cornucopia hade inte fel om börsen heller, börsen är en bubbla och stiger eftersom ”bubblor är irrationella och som sådana kan de alltid fortsätta uppåt”. Cornucopia har rätt även när han har fel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s