Revett Minerals: Väldigt mycket silver för pengarna

Ytterligare en helt oförklarligt låg värdering på Kanada-börsen, Revett Minerals handlas numera nära kassavärdet trots att de sitter på kring 400 miljoner oz silver i marken, närliggande produktion (kapacitet strax över 1 miljon oz/år) och stora mängder koppar (2,5 miljarder lbs om det säger dig något). Cash on hand är just nu $21,2 miljoner, samtidigt ligger börsvärdet vid $26 miljoner. Tillgångarna i marken värderas mao till ca $5 per oz är det $0,0125 (utan koppar inräknat), snitt för sektorn låg senast jag tittade kring $3,5 per oz.

Nu är det möjligt att Revett inte ska värderas som peers då Rock Creek delen av tillgångarna, som är ca 300 moz av dem inte har fått sina miljötillstånd, även om processen verkar gå framåt (se sid. 14 i presentationen). Men även om man drar bort Rock Creek och bara tar med Troy Mine som snart kan vara i produktion igen och som har alla tillstånd så hamnar värderingen per oz vid $0,05.

Är det verkligen långsiktigt hållbart att Revetts silver i marken ska värderas så här lågt eller är det bara en helt normal överreaktion på kanada-börsen?

scrvm

Annonser

3 reaktioner på ”Revett Minerals: Väldigt mycket silver för pengarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s