Colossus Minerals genomför årets mest korkade finansiering

Colossus genomförde nyligen en enorm finansiering genom att sälja 44 miljoner aktier till 75 cent som ger dem tillräckligt med pengar att genomföra gruvkonstruktionen. Tajmingen är sämsta tänkbara eftersom kursen nu är vid lägsta nivån på 6 år. Vid lägsta kursen på 6 år, ja då passar Colossus ledning på att sälja aktier som aldrig förr, inte nog med PP vid 75 cent, de passade även på att sälja 15 miljoner aktier i maj vid 1,6.

colossus

När man tyckte det vore mer logiskt att sälja aktier förra året när kursen låg vid 5 cad så valde Colossus istället att sälja produktion till Sandstorm Gold. Om Sandstorm istället för att sälja produktion till Sandstorm september 2012 valt att sälja 44 miljoner aktier vid dåvarande kurs ca 5 cad så hade de fått in 220 miljoner istället för de 30 miljoner de får in när de nu säljer dem vid 0.7 cad (lägsta kursen på 6 år). Denna summa hade gott och väl räckt för gruvkonstruktionen. Kan tänka mig att bolagets aktieägare inte är så nöjda med de beslut som tas….

Annonser

4 reaktioner på ”Colossus Minerals genomför årets mest korkade finansiering

 1. Dave vilka är dina absoluta favoritbolag i respektive guld/silversektorn nu när det ser ut att bli en vändning? Vet att du tidigare haft både wildcat och victoria som tidigare favoriter, men hela sektorn har ju rasat så den uppfattningen kan ju ha ändrats.

  Mvh
  Johan

  • Dessa bolag är de som uppfyller mina krav bäst för tillfället:

   Allied Nevada
   Revett Minerals
   Silver Range Resources
   Victoria Gold
   Geologix Exploration
   Treasury Metals
   North Country Gold
   Wildcat Silver
   Gold Canyon
   Volta Resources
   Atac Resources
   Midas Gold

   Mina krav är:

   Höga halter
   Projekt vars PEA, PFS eller FS visar på hög lönsamhet vid dagens guld/silverpris
   Bra ledning
   Låg politisk risk
   Möjlighet att ta sig genom ev tillståndsprocess
   Oförtjänt låg värdering per oz
   Så många oz per aktie som möjligt
   Potential att öka mängden oz per aktie kraftigt

   Jag äger inte aktier i alla dessa, men skulle kunna tänka mig att göra det. Varför jag satsat mer på vissa än andra är ren magkänsla. Anser att alla dessa har underliggande värde som motiverar kurser flera gånger högre än dagens även om inte guld och silver skulle stiga härifrån. Men i en marknad som ej styrs av underliggande värde kan låga värderingar fortsätta antar jag, Ser dock inte varför de som styr kurserna skulle vilja hålla dem låga för all framtid.

   Observera att jag gillar extremt hög risk, det finns massa andra intressanta större PM-bolag med lägre risk men också därmed lägre kurspotential

   Vad gillar du själv för tillfället?

  • Jag tycker inte att värderingen är tillräckligt låg, förstår inte varför ett bolag som Pretium ska ha en dubbelt så hög värdering än Allied Nevada t.ex när de inte är i närheten av produktion i nuläget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s