North Country Gold nu i samma situation som Wildcat Silver 2008

I slutet av 2008 hade Wildcat Silver rasat från 3 cad till som lägst 0,05 cad, de hade inga pengar kvar och handelsvolymen i aktien var minimal. Ingen brydde sig om bolaget trots att de satt på 40 miljoner oz silver i marken med ett totalt marknadsvärde av ca $4 miljoner. Wildcat hade allt utom pengar.

Några månader senare kom dock intresset tillbaka, Wildcat Silver gick aldrig i konkurs som man kunde trott om man bara fokuserade på kursen, aktien drog upp till 30 cent på kort tid där de tog in pengar. Plötsligt låg aktien 600 procent högre med fylld kassa. Total avkastning från botten 2008 till toppen 2011 blev 5000 procent.

Samma situation är North Country Gold i idag efter den enorma kraschen för guldaktierna. Aktien har rasat från 2 cad till 0,035 cad och kassan är slut. De har 1,5 miljoner oz höghaltigt guld i marken som marknaden (algoritmerna) just nu verkar anse är värdelöst. Kanske blir de tvugna att ta in pengar här nere med enorm utspädning som följd, kanske går bolaget i konkurs (de tror nog de flesta), men kanske inte? Kanske kommer det plötsliga lyftet ur tomma intet som ingen förväntar sig i nuläget.

scncg

Detta scenario ser jag som mest sannolikt, eftersom småsparare är helt ur aktien (mission accomplished) så kanske det  är dags att höja kursen? Jag tror dessutom att det finns många som vill finansiera ett bolag med så mycket guld i marken, särskilt då det bara finns ca 13 liknande tillgångar ägda av juniorer på hela TSX.v just nu. Jag anser att det är läge att köpa aktier med extremt sällsynta höghaltiga tillgångar i marken när marknaden anser att de är värdelösa.

Presentation av North Country Gold finns här: http://www.gowebcasting.com/events/precious-metals-summit-conferences-llc/2012/09/07/north-country-gold-corp/play/stream/5435

Annonser

En reaktion på ”North Country Gold nu i samma situation som Wildcat Silver 2008

  1. Jag köpte faktiskt 20000 st igår, efter att ha suttit och räknat lite på historiska nivåer. Det känns ju i dagsläget, som historien upprepar sig!
    Hoppas innerligt att vi har vänt upp nu!
    En relativt billig chanspost och som kan bli ”guld” värd 🙂

    //sven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s