Ytterligare ett obegripligt lågt värderat guldbolag

Snabb titt på Gold Canyon Resources (GCU.v) noterad i Kanada:

Plats: Kanada, Ontario
Marknadsvärde: $50 m
Kassa: $8 m
Tillgångar: 5,1 m oz guld
Halt: ca 1 g/t
IRR: 25,4% vid $1,300/oz
NPV: $579 m vid $1,300/oz
Produktionskapacitet: 217,000 oz per år
Produktionskostnad: $636/ oz
Capex: $438 m

Tre andra bolag med liknande tillgångar och produktionskapacitet i ontario (Trelawney, Rainy River och Prodigy) har blivit köpta för flera hundra miljoner dollar senaste månaderna. Trelawney köptes för $505 m, Rainy River för ca $300 m, Prodigy $341 m.

Trots detta har Gold Canyons börsvärde kollapsat (logiskt?) och är nu nere på $50 m. Gold Canyons projekt är ett av få högkvalitativa projekt som fortfarande inte slukats av andra bolag vilket bara gör det mer värdefullt.

För att få en uppfattning om hur värdefullt ett projekt av denna klass är (om nu inte senaste uppköpen var nog för att visa det) så är det bara att återigen titta på vad Silver Wheaton betalade för 200,000 oz per år (lägre än Gold Canyons produktionskapacitet) till Vale, $2,5 miljarder. Allied Nevada hade ett börsvärde kring 4 miljarder trots att de bara producerade 100,000 oz per år. Även Osisko hade ett börsvärde upp mot 4 miljarder trots att produktionen knappt översteg 200,000 oz. Kurspotentialen om Gold Canyon skulle värderas någonstans i närheten av dessa är enorm.

Annonser

2 reaktioner på ”Ytterligare ett obegripligt lågt värderat guldbolag

  1. Känns spontant some att NPV är npågot lågt med tanke på mängden gul och produktionskostnaderna. Men antar att capex kosnaderna är inräknade där? Undrar vad NPV är vid ett nytt ATH på guldet, säg $2000. Kanske ska ta mig en titt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s