Lösningen på för hög skuldsättning, höj skuldtaket!

Problemet i USA är i grund och botten att landet, precis som Sverige, lånar alla pengar av privata företag som simpelt skapar dem ur tomma intet genom en knapptryckning. Resultatet är en skuldexplosion med ständigt ökade ränteutgifter. USA’s ränteutgifter är numera så stora att de ständigt måste låna för att bara klara av räntebetalningarna, de har nått debt saturation. Ny skuld tillför inget i landet längre, varje ökning av skulden har negativ effekt på BNP.

Nu har dock USA:s finansminister Jack Lew hittat en lösning på problemet, HÖJ SKULDTAKET! Läs här: Jack Lew, ‘katastrofalt om inte skuldtaket höjs’. Det låter lite dumt, men Jack Lew menar att mer skuld ska lösa problemet med för hög skuldsättning.

Medan det privata banksystemet i samarbete med staten kan finansiera sin verksamhet genom att skapa obegränsade mängder nya pengar genom en knapptryckning måste amerikanska befolkningen ständigt låna dessa luftpengar och betala hundratals miljarder i ränta på pengar som uppenbarligen inte har något värde i sig överhuvudtaget.

Banksystemet behöver pengar = skapa dem ur tomma intet
Staten och befolkningen behöver pengar = skaffa ett jobb, låna, höj skatter

Politiker springer som vanligt bankirernas ärenden och uppmanar sina skuldslavar (befolkningen) att ta på sig mer skuld i form luftpengar skapade av det privata banksystemet, business is goooood!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s