Guldpriset föll 30% på QE3, men den här gången ska det upp! Experterna är eniga

Guldpriset stiger idag precis som det gjorde för ett år sedan efter FED startade QE3, veckan efter började guldpriset sitt ras och föll 30% på ca 10 månader, guldaktierna rasade bara 60%. Guldpriset skulle explodera på QE3, det varade i en dag. Experterna är nu i farten igen och jublar över dagens rörelser, guldpriset ska upp på QE, utan tvekan, KOLLA GULDET! Efter raset på 30% har sannolikheten ökat kraftigt för att de faktiskt får rätt den här gången. Raset är största på mycket länge, någonstans vänder det antagligen. Om det gör det så måste det bero på QE, glöm inte det.

Utfall för de som tog beslutet att köpa guld pga QE3 = – 30%, guldaktierna -60%

Experterna är nu också eniga om att börsen måste explodera uppåt på dagens besked, den måste göra det, QE är alltid positivt för börsen. Men precis som experterna var överens om att guldpriset skulle explodera på QE3 kan börsen den här gången lika gärna gå åt motsatt håll. När majoriteten är säker på att börsen ska röra sig i en riktning rör den stig ofta i motsatt riktning.

Utfall för de som köpte aktier efter QE3 = + 24%

guldspx

Annonser

4 reaktioner på ”Guldpriset föll 30% på QE3, men den här gången ska det upp! Experterna är eniga

 1. Mina egna mycket amatörmässiga tankar är att storbörserna stiger när det inte är någon oro i ekonomin. Guldet däremot ”vill ha” oro. QE3 var ett ganksa massivt paket (alla pratade om QE to infinity osv) vilket gjorde att det skapades ett lugn på makrnaderna. En känsla av att krisen var över detta var negativt för guldet samtidigt som det var positivt för börserna. Guldet behöver en snäv ballans mellan turbulens och QE. Idag stiger börserna för att de är försäkrade om mer pengar in pumpade i systemet samtidigt som guld stiger mer av tanken av att FED ser marknaderna som så pass skakiga att de inte kan lätta på gasen.

  Äh vet inte. Svamlar lite. Ska sova nu.

  • Ett problem med den teorin är att guldpriset steg från 2002 till 2008, en period av tillväxt. Börsen upp kraftigt, guldpriset upp kraftigt, de föll sedan kraftigt båda två när kraschen kom 2008.

   Det är svårt att hitta något samband mellan oro och stigande guldpris, det är också svårt att hitta sambandet fallande guldpris och minskad oro, oron minskade ju mellan 2002 och 2008.

 2. Nu har goldbugsen fått vatten på kvarn, frågan är om vi i alla fall ska ner till $1000, eller om vi kan ”lita” på denna gårdagens raket.
  Det skulle ju va skööönt om det blev lite gammal hederlig uppgång i allt ädelmetallrelaterat, men förvånad blir man ju inte om det vänder ner igen.
  Tror du att det har vänt upp, Dave?

  Mvh Sven

  • Jag tror att det är upp som gäller, särskilt guldaktierna som är historiskt lågt värderade och har rasat 50% mot börsindex på något år. Har dock varit helt fel ute senaste året. Men att priset på guld och guldaktier rasat förändrar inte min syn, är mer positiv än någonsin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s