QE3 var extremt negativt för guldpriset, minskad QE kan vara en positiv trigger

För ett år sedan annonserade Fed att de skulle utöka sina köp av bostadsobligationer i syfte att artificiellt hålla liv i bankernas balansräkningar. Samma vecka toppade guldpriset för att sedan börja en konstant nedgång tills nu, tvärtemot vad QE-sekten argumenterat för:

scgoldtaper

Det var knappast en tillfällighet, perfekt tajming för de som styr guldpriset, lura först i folk att QE är bra för guldpriset och börja sedan sänka priset efter att nya QE paket annonseras. Vad ska alla de som mot all förmodan fortfarande tror att QE är superviktigt för guldpriset göra idag om Fed börjar minska sina stödköp, de bör sälja allt.

Detta kan vara en bra kontraindikator, de som tror QE är viktigt är redan utspelade. Om guldpriset faktiskt styrs på det sättet jag tror är det mycket större sannolikhet att guldpriset börjar stiga när majoriteten tror att de bör sälja.

Mitt argument har varit att QE3 var ett tecken på att bankerna inte skapar tillräckligt mycket pengar, vilket i sin tur faktiskt kan vara negativt för guld. Om Fed däremot minskar sina stödköp kan det vara ett tecken på att bankerna skapar tillräckligt mycket pengar på egen hand och att de inte behöver lika mycket hjälp, mer pengar borde vara positivt för guldpriset.

Viktigt att minnas från förra året är att guldpriset faktiskt rusade när QE3 annonserades, det tog bara någon dag innan priset toppade och påbörjade sitt 12 månader långa ras. Guldpriset kan säkert rasa på Feds beslut idag, men den stora frågan är inte vad som händer med priset idag, frågan är var priset står om 12 månader.

Annonser

4 reaktioner på ”QE3 var extremt negativt för guldpriset, minskad QE kan vara en positiv trigger

    • Rickards har rätt om QE paket, men vad hjälper det om han inte tjänar några pengar på det? Rickards gillade guld innan QE3, det föll 30% efter beskedet. Kontraindikator?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s