Hösten 2011, perioden då man skulle undvika aktier…

Hösten 2011, kris i Grekland, världen ska gå under, enda rätta är att äga säljderivat med 10 gånger hävstång eftersom börsen kommer kollapsa. Aktierna var helt enkelt för lågt värderade och när något sjunkit i pris, då är det inte längre intressant.

Idag, +50% senare (vilket är extremt mycket för börsindex) är alla intresserade eftersom dyrt förknippas med bra, har något gått upp 50% så är det ju självklart att det kommer fortsätta stiga:

scspx

Guldaktierna befinner sig nu i samma läge som börsindex 2011, intresset är lägre än någonsin, enligt experterna ska 1000 bolag gå i konkurs på TSX venture, inget hopp i sikte. Guldaktieindex har rasat med över 50% senaste året, det har blivit för billigt och när något är väldigt billigt då är det bäst att undvika. En vild gissning är att om guldaktierna rusar kraftigt kommande månader så kommer fler vara intresserade av dem än de är nu, 100%, 200%, 300% högre, ju högre ju fler är intresserade.

Det viktiga är att undvika dem nu och köpa dem senare.

scgdx

Annonser

5 reaktioner på ”Hösten 2011, perioden då man skulle undvika aktier…

 1. Just Revolution Resources och Evolving Gold ser ut att hålla god potential uppåt nu, då de i princip är nere i sin bottennotering, samt att det nu tydligen är tryck i ädelmetall generellt efter feds tal. Intressant i sammanhanget är ju att Ben kommer avgå i januari (eller månaderna däromkring) och ersättas av någon annan. Han har bara suttit en period vid ämbetet, väl? Det känns som att någon annan kommer ta vid och ännu hårdare kommer implementera det som de största vill ska hända, och att Ben i viss mån inte längre pallade trycket. Man skulle kunna säga att de behöver helt enkelt en större psykopat på posten. Han var ju inte ens med på mötet vid jackson hole för någon månad sen, vilket tydligen är det största mötet på hela året för fed. Ben hade tydligen en ‘privat dubbelbokning’ och valde den privata… Tjena.

  Eller har jag missat något med just de 2 nämnda gruvföretagen? Har de reellt gjort dåligt ifrån sig? Någon som har input?

  • Den som accepterar posten är garanterat inte speciellt smart, vem vill ta över Bens och Greenspans 1,8 biljoner dollar stora överskottsreservsmonster?

   Underliggande värde kan inte förklara bolagens aktierörelser, båda har rasat trots bra nyheter under snart tre års tid.

   • Människan som skulle hoppa in är nog rätt smart, för att ens platsa – det är ett högt spel som spelas, en klåpare skulle inte klara det. Sen att 98% av befolkningen med Naivitet tolkar effekterna av den förda politiken som totalt misslyckade relativt positionens officiella målsättning, det är en annan sak.

    För övrigt alltid lika kul med dessa observationer.. silverpriset är nu idag, under fredagen, veckostängningen, ned från 23.00 $ till 22.00 $. Ta mig fan, bägge siffrorna på pricken. Undrar om marknaden är fri eller inte.. lol.

 2. Nu verkar alla positiva till aktier. Svårt att hitta någon som är björn idag. Tom Cornu, som varit negativ till börsen de senaste fyra åren, nu helt plötsligt blivit positiv. När björnarna blir tjurar, då tycker jag att man ska vara lite försiktig med aktieköpen på de här nivåerna.

  • Om Cornucopia är positiv till börsen är det en mycket stark säljsignal i sig, då rekommenderade han sina läsare att blanka med hävstång, 50% högre är han plötsligt positiv. Känns verkligen som en person som har koll på läget….

   https://dave1bs.files.wordpress.com/2012/07/scspx3.png?w=700

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s