Federal Reserve = fail

Fed har skapat kring 3,000 miljarder dollar sedan 2009,men har trots det inte lyckats få arbetslösheten till den nivå de är nöjda med:

Fem år av 3,000 miljarder nyskapade dollar och nollränta (repo-räntan som tydligen skulle vara ett perfekt styrmedel…) för att få ekonomin på fötter igen,. Resultatet med tanke på dessa åtgärder som Fed påstår fungerar är katastrof. Det är också helt omöjligt att tyda vad Fed försöker göra då de uppmanar bankerna att inte låna ut de pengar som skapas. Istället för att uppmana bankerna att låna ut pengar betalar Fed flera miljarder varje år för att bankerna ska förvara pengarna hos dem, utom räckhåll för resten.

Fed har mao först tryckt upp 3,000 miljarder, använt dem till att köpa värdelösa tillgångar av bankerna, detta fyllde bankerna med 3,000 miljarder dom de sedan låst in i Feds valv (reservkonto) eftersom Fed betalar helt riskfria miljarder i avkastning på dem. Vad är det Fed försöker uppnå, det är obegripligt. De säger att de vill att ekonomin ska komma på fötter i.e kreditexpansion vilket är syftet med låg repo-ränta, samtidigt uppmanar de bankerna att inte skapa krediter. Kontraproduktivt?

Annonser

2 reaktioner på ”Federal Reserve = fail

 1. Antag att syftet är att få bankrutta banker att se livskraftiga ut. De blir av med sina värdelösa tillgångar och tjänar dessutom riskfritt ränta på kuppen. Vem betalar? Kan FED gå i konkurs? Om vi antar att CDO-pappren blir värdelösa, kan FED sterilisera sin balansräkning?

  • Vem betalar? Bankernas förluster överförs alltid till folket, av någon anledning.
   Kan FED gå i konkurs? Nej, eftersom de alltid kan skapa nya pengar ur tomma intet.
   kan FED sterilisera sin balansräkning? Nej det är omöjligt eftersom ‘tillgångarna’ var värdelösa (därav finanskrisen) när de köptes. Pengarna som skapas kan inte förstöras eller dras ur systemet någonsin eftersom det är riktiga pengar (fysiska dollar), ingen annans skuld, till skillnad mot kontosiffrorna som bankerna skapar, de försvinner den dag ett lån amorteras.

   Kul jobb att ta över som FED chef? Den som tar över är antingen korkad eller förstår ej vad den ger sig in på. Det är denna person som kommer få bära skulden den dag bankernas tryckpressar startar på nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s