Statskonkurs pga av att Obama inte vill skapa pengar?

Di.se: Budgetstupet rycker allt närmare

USA behöver höja sitt skuldtak, i dag 16.700 miljarder dollar eller 107.000 miljarder kronor, för att inte gå i konkurs men republikanerna villkorar det med att Obamacare stoppas.

USA behöver tydligen höja sitt skuldtak eftersom det är omöjligt för ett land som har monopol på att skapa pengar att betala av skulden genom att skapa egna pengar och spendera dem? Finns det något argument till varför Obama inte skulle göra detta om han verkligen representerade amerikanska folket? Hela denna påstådda kris är ett skämt, den bygger på folks fortsatta tro om att värdelösa pengar är en bristvara. Alla kriser sedan kopplingen till något med verkligt värde släpptes är artificiella, det kan aldrig vara brist på något som man kan skapa utan kostnad.

Annonser

11 reaktioner på ”Statskonkurs pga av att Obama inte vill skapa pengar?

 1. Hösten 2011, perioden då man skulle undvika aktier…

  Ja PM aktierna såväl som metallerna har börjat en ny resa söderut.

  Dave hur långt ner kommer vi innan en vändning kommer? Vad har du för tankar kring detta?

  • Tycker t.ex Barrick håller emot väldigt bra, den omvända H&S formationen där ser fin ut samtidigt som t.ex de stora börsindexen och bankaktierna visar tydliga toppformationer, men det är bara TA och TA. Barrick ser tom ut att kunna slå över till köpsignal (i MACD) vilken vecka som helst nu EFTER TRE ÅR NEGATIV TREND. Kan säkert fortsätta falla i tre år, men förr eller senare kommer en ny uppgångsfas börja och jag är beredd att vänta ut den.

   Vad tror du själv?

  • Har lärt mig den hårda vägen att varken guld eller guldaktierna styrs av logik eller underliggande värde, värderingarna kan gå i motsatt riktning mot underliggande värde under långa perioder, samtidigt som de kan stiga i värde trots att underliggande värde ej ökar. Det är någon helt annan faktor som styr marknaden, antagligen sitter några überrika och dikterar priserna och deras mål är att skapa maximal förvirring, få så många som möjligt att ge upp innan en ny uppgångsfas där småspararen som vanligt först intresserar sig när priserna nått en topp, också börjar det om på nytt.

   Börsen har stigit 50% sedan hösten 2011, då var väldigt få intresserade av börsen, nu 50% högre är intresset stort. Innan guldaktierna rasade 60% var intresset stort för dem, nu när de halverats i pris vill folk inte veta av dem och gnäller, åhh åhh, varför stiger dem inte.

  • Måste bara flika in här… Den länkade artikeln av Matt Taibbi är i stor mån kvalificerat skräp. Den håller poänger, visst, men den döljer Aktivt den viktigaste och allvarligaste. Den om att Illuminati skulle vara amatörer, och kanske inte ens skulle existera. Bägge är skitsnack.

   Googla på ‘illuminati’ och klicka för att se bilder kopplade till sökordet. Man ser en del blandat, men en röd tråd är en pyramid med ett öga på toppen. Man känner kanske igen bilden, då den finns på den amerikanska dollarsedeln (!!!). Men men, poängen är just att känna igen den kanske främsta symbolen som sällskapet använder sig av.

   Nästa steg är följande länk till DNs kultursidor, som publicerades i år, i april. Den handlar om Petter Wallenberg och hans ”personliga konstprojekt”. Till den här korta artikeln finns en enda bild, på Petter, där han ‘råkar’ göra en ganska intressant posé: http://www.dn.se/kultur-noje/musik/huset-fullt-hos-petter-wallenberg/

   Man måste vara både blind och döv för att inte kunna dra paralleller.

   Tydligen är spridning av felaktig information vanligt… kanske rent av nödvändigt för dem. Taibbi’s artikel känns ganska mainstream… Han fick säkert bra betalt för den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s