Två olika bolag faller extrema 95% på tre år, kurserna närmast identiska

Av någon anledning har marknaden dag in och dag ut lyckats ta samma investeringsbeslut i två helt olika bolag under tre år och resultatet har sänkt aktiekurserna med 95% under samma period som guldpriset varit oförändrat. Fundera på vad sannolikheten för att något sådant händer i en marknad som styrs av många olika personers beslut från dag till dag. Kanske är det mer sannolikt att kurserna styrs med järngrepp av datorhandel, vem som är rik nog att kunna kontrollera aktiekurser på detta vis vet jag inte, men att det pågår borde det inte råda någon tvekan om längre:

evgrvalgo

Annonser

3 reaktioner på ”Två olika bolag faller extrema 95% på tre år, kurserna närmast identiska

  1. Eftersom dessa aktier rasat utan någon direkt anledning, dvs koppling till underliggande värdet i aktierna tror jag att de kommer börja stiga helt utan någon direkt anledning. Bara de som förstår att de kvalitativa aktierna rasat pga något annat än underliggande värde kommer hålla aktierna tills det vänder. De som tror att aktiekurser reflekterar bolagens framgångar kommer har eller bör sälja allt efter tre år konstant nedgång på 95%.

  2. Tycker bara att det är lite konstigt att ingen med en massa pengar tar tillfället i akt och förändrar detta i någon av de aktier jag bevakar. Alla bara faller. I vissa skulle det krävas några ynka miljoner för att det inte skulle vara möjligt att manipulera priset. Det skulle innebära att köparen skulle äga nästan hela bolaget och flera miljoner oz guld i backen. Är det verkligen bara vi småsparare som ser detta eller vad?

    • Har undrat detta i flera år nu, det händer gång på gång och inte ens personer som Sprott har något att säga till om när det gäller kurserna. Antar att de äger större delen av dessa aktier. Läste just i på Svd.se att svenska storbanker har köpt upp tillgångar för 2500 miljarder (hela svenska penningmängden) som idag är värda 8000 miljarder, förstår folk hur mycket bankerna äger idag? Samma sak, bankerna äger större delen av svenska bostadsmarknaden. Om man kan acceptera dessa fakta, varför skulle det vara svårt att acceptera att någon kontrollerar den förhållandevis lilla råvarumarknaden i Kanada. Sprott, som äger 10% av många juniorerar är en småsparare i förhållande till denna aktör.

      Guldpriset styrs av datorer, OMX styrs av datorhandel, LIBOR manipulerades under lång perioder av bankerna, obligationsmarknaden är totalt dikterad av centralbanker, lilla TSX.v är en fri marknad, yeah right…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s