Vändpunkt för guldsektorn nästa vecka, ras för börserna?

Har en känsla av att guldpriset kommer stiga nästa vecka efter att ha tittat på graferna. Guldaktierna ser ut att forma en stor dubbelbotten där andra botten sätts den här veckan, nästa vecka börjar isf nästa uppgångsfas som jag tror blir den största någonsin. Dollarindex har påbörjat en ny lång fallande trend (mer om det här) efter fem år relativ styrka (i förhållande till andra pappersvalutor). TSX venture och inflationsindex kommer att slå över till köpsignal efter tre år sälj. Börsindex har redan brutit ned och kan därför potentiell rasa kommande veckor (baserat på TA, se här och lägre kredittillväxt). VIX i stigande trend, upp 26% hittills den här veckan, tyder på att större rörelser närmar sig. Bankindex $BKX ligger vid svår motståndsnivå och har slagit över till säljsignal efter 24 månader konstant uppgång.

scgdx

Annonser

7 reaktioner på ”Vändpunkt för guldsektorn nästa vecka, ras för börserna?

 1. Ja, någon V-botten blev det inte. Nu hoppas vi på en W-botten istället. (Y)

  Som vissa herrar har påpekat så är teknisk analys lite meningslös när en marknad är manipulerad.

 2. Beror väl på hur många som agerar på TA:n? Efter kraschen 2008 i guldpriset formades en stor omvänds H&S vilket jag påpekade på börssnack långt innan den bröts och efter att den bröts rusade guldpriset 100%. Då fungerade det, så skulle inte säga att TA är värdelös i en manipulerad marknad, det är väl just i en sådan marknad de som styr kan rita graferna.

  Var det bara en tillfällighet att det formades en H&S formation i S&P 500 innan kraschen 2008, fundera på det.

  https://i2.wp.com/www.clivemaund.com/charts/gold1year041013.jpg

  Det som talar mer för vändning än TA är väl att intresset för guld och guldaktier är vid lägsta nivån sedan 2001?

 3. ”Beror väl på hur många som agerar på TA:n?”
  Sant. Om det är fler som köper än som säljer så går det upp och vice versa. Sedan finns det något som kallas för Bull trap (och Bear trap).

  Normalt sett så handlar jag bara på TA. Nu köper jag guld mer baserat på FA. Reala tillgångar köpta kontant känns tryggt.

 4. Guldpriset steg $40 precis på kort tid, kanske är vändpunkten här? Krav för att att ny uptrend är på gång är att guldpriset klarar att bryta MA30 = $1368/oz (som var stödnivån i bullmarketen från 2008 till 2011) och sedan etablera nivån som ny stödnivå. Pris nu $1310/oz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s