Bankens utlåning finansieras direkt från din plånbok genom falskmyntning

När det pratas om falskmyntning förstår alla att det är något som inte är bra (förutom för dem som får spendera pengarna som skapas), men när det pratas om bankernas verksamhet helt tongången en helt annan, 99% av befolkningen har inget problem med att banker tar pengar från deras plånböcker via utspädning av penningmängden när de ger lån.

När en bank ger ett lån så lånar den aldrig ut pengar som den först lånat in (enligt IMF), den skapar helt nya pengar (t.ex skapar bankerna enligt SCB för tillfället ungefär 270 miljoner nya kronor/dag till bostadslån). När det skapas nya pengar förstörs värdet på alla redan existerande pengar (t.ex i form av skenande bostadspriser), dvs alla som håller svenska kronor på konto, får dem i lön eller har dem i plånboken blir rånade helt lagligt. Av någon anledning är detta ok, men om bankerna hade tagit pengarna direkt ur plånboken, t.ex genom en skatt till bankerna så hade det blivit ett väldans liv direkt.

Bankernas förmåga att ta pengar från svenska folket vid behov för att finansiera sin verksamhet (t.ex att låna ut 2200 miljarder kronor till bostadsrelaterade transaktioner) kommer från staten som medvetet givit bankerna denna förmåga att beskatta genom falskmyntning. Varför detta tillåts är oklart, det skapar inget mervärde förutom för bankernas aktieägare, det har medfört att nästan ingen har råd att köpa en bostads längre utan att bli en skuldslav hos någon av storbankerna för tre livstider.

Det är inte ok att råna en bank, men det är ok för en bank att råna en hel nation.

https://i0.wp.com/gfx.svd-cdn.se/multimedia/dynamic/01056/FemhundraSedel_TO__1056222c.jpg

Annonser

2 reaktioner på ”Bankens utlåning finansieras direkt från din plånbok genom falskmyntning

 1. Vi (världen) kommer sannolikt aldrig återgå till pengar i den bemärkelsen att mynten vi hanterar/köper/säljer för är gjorda av ädelmetall, eftersom att ett sådant monetärt system, jämfört med fiat-pengar, papperspengar, som inte har något inherent värde, skulle flytta en del av kontrollen över inflation (utspädning av valutan) från de ledande (bankerna) till folket. Vi kan komma att återgå till ett ädelmetallBaserat myntsystem – förutsatt att det är i bemärkelsen att ‘valutan’ är Backad av ädelmetall. Antingen till 100% eller någon annan procentsats. En lägre procentsats skulle uppenbarligen ge ett högre ädelmetallpris/värde, räknat i ‘valuta’, som då egentligen tekniskt igen skulle vara ett kvitto som motsvarar en viss mängd ädelmetall till bäraren av kvittot, on demand.

  Någon sa att Romarriket kollapsade, eftersom deras guldmynt, som de använde i vanlig handel, utspäddes av folket till att hålla större och större mängder koppar. Det vet de ledande om, så ett monetärt system där man verkligen handlar med metallerna, skulle alltså innebära minskad kontroll för dem relativt folket, som skulle få ökad kontroll. Det kommer inte hända.

  Samtidigt är det intressant att notera att guldets (och silvrets) inherenta värde, kommer av dess fysiska egenskaper, som vilket annat grundämne som helst. Guld och silver har inbyggt naturlig kontroll mot just inflation, eftersom att guld och silver inte kan skapas ur tomma intet. Man måste gräva fram det. En annan grej är att det håller över tid – guld och silver förstörs inte, som järn. Guld och silver rostar inte. Om man hade haft järn som myntfot, så hade dess ‘rostande’ (och därmed självförstörande) egenskap, så hade det givit en naturlig deflation, alltså krympning av ‘penning’-mängden. Alltså krympning av mängden, av det man väljer att benämna pengar – benämning av detta (tex järn), och Endast detta, som lagligt betalningsmedel av en skuld.

  Och för att gå ‘lite mer’ On Topic, att folket inte har något emot att bankerna stjäl från dem via inflation av bla huspriserna, är eftersom att de inte vet om att så är fallet. De litar på media, på bankerna. Och det är eftersom att bankerna och media har poserat som vänner under lång tid. Liksom man tror på ‘vetenskapen’, som dikteras av vissa som på oklart sätt blivit utnämnda till experter. Man tror att ‘Om det hade varit så, så hade någon kommit fram till det, det hade kommit ut och blivit allmän kännedom. Men eftersom att så inte är fallet, så är det otroligt att ledarna och bankerna egentligen utnyttjar oss.’ Det kommer av mediatäckning. Det man inte vet om, känner man inte till, kan man inte sakna. Det man inte har ett språk för, kan man inte förhålla sig, relatera, till. Det finns ju uppenbarligen inte.

 2. ”Give a man a gun and he can rob a bank. Give a man a bank and he can rob the world.”

  ”If a person robs a bank, he goes to prison. If a bank robs the people, they get bonuses”

  Det är väl dags att lära sig utav historian vid det här laget. Det vore idiotiskt att återgå till en guldbackad valuta eller enbart fysiskt guld som nationsvaluta, få då hamnar vi åter i handen på de som kontrollerar största mängden guld dvs. bankerna och dess tyngsta bankirer, tidigare kända som ”the goldsmiths”. Exakt vad som hände innan 1971 samt bretton woods 1944.

  Den enda fungerande lösningen är att frånta privata aktörer rätten till falskmyntning och förstatliga rätten att skapa pengar. Pengarna till folket, inte till internationella bankirer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s