Bästa jag sett på länge

Se fungerande video här:

Russell Brand In Conversation With HuffPost UK’s Mehdi Hasan (FULL VIDEO)

Annonser

10 reaktioner på ”Bästa jag sett på länge

 1. Ett system som inte hyllar, uppmuntrar och stimulerar människans mörka sidor. Nej. Men då går ju hans rosenskimrande socialism fetbort eftersom den bygger på girighet, lathet, avundsjuka, apati och klåfingrighet. Det är lätt att snacka om ”att dela” när man är den som tar emot. Och det är lätt att vara generös med andras pengar. Med det sagt är dagens system förvisso vidrigt.

  • Just den biten håller jag inte heller med om, men gillar att Russell kritiserar det faktum att de som tjänar absolut mest betalar noll skatt samtidigt som resten, de som inte tjänar speciellt mycket får betala all skatt och därmed finansiera all omfördelning.

   Tänk dig ett Sverige där även den superrik klassen fick betala skatt, Wallenberg (som äger en väldigt stor del av hela den svenska ekonomin) hade inte kunnat bevara sina investeringar värda biljoner i skattebefriade stiftelser (godkända av svenska politiker) där utdelningarna skattetvättas, företag som Volvo, Astra Zeneca, NCC, Peab, Axfood, SKF, Ericsson mfl betalade vinstskatt (istället för att tvätta bort all vinst genom dotterbolag i skatteparadis). Jag säger inte att de ska betala mer än andra, bara att de betalar minst lika stor procent som andra.

   Om de rikaste i Sverige betalade skatt hade skattetrycket uppskattningsvist kunnat sänkas till ca 10-20%. Men det är så här korrupta socialistiska system blir i en värld av egoistiska människor, alla röstar på det som är bäst för dem själva, det som ger dem mest (av någon annans pengar mot våld, aka skatt) det är inte direkt så att jag tycker synd om svenska folket, antagligen förtjänar de detta omfördelningssystem som förslavat dem.

   En annan punkt Russell kritiserar är detta fenomen att ge pengar till bankerna och låta dem trycka upp nya pengar ur intet. Om vi fråntog bankerna denna makt, samt hade ett skattesystem där alla betalar så hade vi inte haft de problem som vi har idag, inget 70% skattetryck hade behövts.

 2. ”Men det är så här korrupta socialistiska system blir i en värld av egoistiska människor, alla röstar på det som är bäst för dem själva”
  Tror du att människor i ett kapitalistiskt system i mindre utsträckning skulle rösta på vad som är bäst för dem själva?

  ”…det är inte direkt så att jag tycker synd om svenska folket, antagligen förtjänar de detta omfördelningssystem som förslavat dem.”
  Det verkar som att du inte inkluderar dig själv som person i denna folkmängd, ‘det svenska folket’. Jag kan dock inte se något annat än att du borde vara inkluderad i nämnda grupp, varför jag måste fråga om du tycker att du Förtjänar ett omfördelningssystem som (hypotetiskt) ‘förslavat dig’?

  • Tror inte något system förändrar människor i grunden, men det blir inte bättre av att vi ger människor rätt att gå å rösta om hur mycket de tycker att en stat ska få ta av andras inkomster?

   Jag har inget gemensamt med det svenska folket. Personligen tycker jag inte att jag förtjänar att tvingas ingå i ett system som bevisligen garanterat skapar klyftor genom ett totalt icke-fungerande skattesystem, pengar ur tomma intet av banker, centralisering av makt och korruption. Bara de som fortsätter rösta på de politiker som driver detta system förtjänar systemet.

   Jag precis som Russell Brand säger i klippet känner mig inte representerad av de som påstår sig respresentera folket (politikerna). Jag har inte valt att vi ska ha ett system där folk kan gå och rösta för ett icke-fungerande system och tvinga de som föddes i landet att ingå i det systemet. Även om jag röstar emot detta system kommer den typiske svensken fortsätta rösta eftersom de inte verkar bry sig om att systemet inte fungerar

 3. Jävligt relevant ämne.

  Du sa i princip att ‘socialistiska system’ är dåliga. Det insinuerar att man istället ska gå med dess motsats, vilket är just kapitalism. Förvisso är detta logiska steg helt beroende av individen du kommunicerar med, vilket i sig enbart kan sägas bero av dennes vana vid att koppla samman just dessa två system med varandra, som ungefärliga motsatspar. Antingen, eller, liksom. Det fråntar i viss mån ansvar från din sida, men samtidigt kan du motverka denna vanliga missuppfattning genom att nämna det för tydlighets skull.

  Socialism och kapitalism är idéer som är värdelösa annat än som generaliseringar. Och det i sin tur är en stor del av problemet, som jag ser det. Folk vet inte, förstår inte. Kalla mig naiv, men jag vill inte acceptera att det enbart beror av dem själva, att de har sig själva att skylla. Den största anledningen till att folk inte ifrågasätter pengasystemet och dess förlängningar, är eftersom att detta inte uppmuntras i vårt samhälle. Däremot så straffas det, om inte direkt, så indirekt. Den som ifrågasätter dessa grejer är en som ifrågasätter det varande etablissemanget, de varande ledarna av vårt samhälle, eller åtminstone de som reellt har inflytande på allas vårt liv via penningsystemet och dess finansiering av nästan allting som kan sägas ha någon sort inflytande på vårt samhälle. Och den som ifrågasätter ledarna, släpps inte uppåt socialt av dessa.

  Fan, lösa tankar ovan – det här är ett jävligt svårt ämne att ha konkreta och relevanta input till. Ändå är detta, vad verkar som det mest relevanta ämnet i allas våra liv idag.

  ”Bara de som fortsätter rösta på de politiker som driver detta system förtjänar systemet.”
  Relevant tanke – men värd att syna ett steg längre. Att välja att inte rösta är förvisso tydligen bara en passiv approach till problemet. Det är att försöka välja att inte delta. Men man Är likförbannat en del av den svenska folkmängden, i det avseendet att det som de styrande implementerar, påverkar mig minst lika mycket som någon annan medborgare i vårt land.

  Faktum är, jag börjar tro att det just avgörande momentet är att man behöver Göra någonting åt saken. Vad, är då den naturliga frågan? Skit samma, menar jag i nästa andetag. Gör Någonting. Och om man ändå inte tror att det skulle vara effektivt, att man ändå inte skulle lyckas i att vända om systemet? Blir nästa motfråga. Jag är nödgad att säga ‘Skit samma’ igen, med motiveringen att enda sättet att Säkert bestämma en handlings totala ineffektivitet, är att just inte göra den. Om man förtvivlar, och därför inte gör något, så har man garanterat inte någon chans. Men om man håller modet uppe, så har man just därmed, tydligen per definition, tagit just den enda chansen som finns.

  • ”Och den som ifrågasätter ledarna, släpps inte uppåt socialt av dessa.”

   Tills internet kom och förändrade allt, idag exploderar dessa frågor i alternativ media. De som äger penningmaskinerna har spenderat enorma pengar på propaganda för att hålla intresset lågt, men det var som att hålla en badboll under vattenytan.

   Ju mer man försöker kontrollera något, ju mindre kontrol får man.

 4. Som jag tänker om diverse politiska/ideologiska system, är att problemet ligger i att bankirerna eller motsvarande, alltid kan låna ut pengar till bägge sidorna, dvs finansiering via skuldsättning. Säg att banken går till första partiet och säger att deras chanser till att vinna valet ökar kraftigt om de har en större partibudget, de kan ta in snyggare kostymer och hyra fler konsulter som bevakar opinionen, och allt ser bättre och bättre ut för tittarna – mer potential som parti, helt enkelt. Parti 1 svarar att visst, det låter skitbra, när vi dessutom får låg ränta på kalaset. Sen går samma bankirer till parti 2 och säger att erhm, era konkurrenter har precis tagit lån hos oss, för att utklassa er, men eftersom vi bryr oss, så kan ni få ett lika stort eller ännu större lån. Och så vidare, ända tills man är i situationen att man har skulder som man behöver nya lån för att kunna betala av, dvs liksom situationen är i många länder idag. Men att det här är etablerade partier, som tydligen har folkets förtroende. Felet med det här vårt politiska system är att bankirerna (eller motsvarande rika folk) har dem ‘by the balls’. Om partiet inte gör som finansörerna vill, så säger de bara upp lånen. Det tar en månad, och sen måste partiet deklarera sig bankrupt och slut.

  Poängen är att, att stirra sig blind på systemet är ett misstag. Det här som börjar bli populärt nu, att demokratin inte längre fyller sin funktion, det är bara nästa steg i deras planerade marsch för oss alla vanliga människor. Alternativa medier rapporterar många gånger skitsnack på samma sätt som gammelmedia, bara i annan förklädnad. Men de flesta av dem verkar faktiskt driva sina egna agendor – vilket är desamma som en mäktigare entitets.. sannolikt samma som också dirigerade just gammelmedia. Alltså, på samma sätt som du menar att 2-parti-system i politik bara är en illusion, menar jag att gammel- och majoriteten av alternativmedia är. De verkar vara emot varandra – men jag tvivlar seriöst på att så är fallet.

  Jag tror att det är Riktigt Svårt att veta vem man kan lita på idag. Men jag tror inte att problemet ligger i den explicita formen av ideologiskt system, jag inser också att partisystemet i majoritet bara är skit. Jag menar bara på att folk behöver inse också detta om ‘alternativmedia’.

 5. Och förresten, strategin ‘divide & concquer’ verkar just vara förhärskande.. Detta bör man ha Djupt i åtanke. Jag tror på att ta hand om sina nära, så gott man kan.

  • Ser inte kopplingen, RB vill förinta elitens förmåga att skatteplanera, hur är det att vara på elitens sida. Det är hela skatteupplägget som gör eliten rikare och rikare (de nolltaxerar, vi betalar 70% skatt). Den andra faktorn som Russell klagar över är när politiker tar skattepengar och ger till banker samt låter dem skapa biljontals valutaenheter ur tomma intet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s