Guldaktier: Mest för pengarna just nu (del 1)

North Country Gold

Vad man får för $4,5 miljoner, börsvärde vid $0,04 cad/aktie:

 • 1,5 moz guld
 • Halt: 5,6 g/t
 • 10 års arbete som resulterat i diverse fynd över en 30 mil lång sträcka i Kanada
 • $20 miljoner investerade i projektet bara sedan 2011, börsvärdet just nu bara 1/4 av den summa som investerats
 • Kostnad per oz $4,5 trots att guldpriset ligger vid $1300, dvs höghaltigt guld i marken för 0,3% av guldpriset (nästan gratis)

För att få allt detta för så låg kostnad ingår självklart risk, risken att bolaget guld säljs till en kostnad lägre än $4,5/oz, det den som köper idag får dem för. Guldet i marken är inte värdelöst, även om aktiekursen vill få dig att tro det:

scncg

Annonser

5 reaktioner på ”Guldaktier: Mest för pengarna just nu (del 1)

  • @Jonas

   Det är den stora frågan, kommer ett bolag med 1,5 miljoner oz guld i marken, minst sagt en bristvara numera få in pengar i en värld där pengar skapas ur intet i mångmiljardbelopp varje dag? Är verkligen pengarna problemet? De som styr aktiekursen vill utan tvekan få de som investerar i guldsektorn att tro att så är fallet och visst har de lyckats, intresset är lägre nu än vid 2001.

   De som styr kurserna vill att du ska köpa luftaktier som facebook och twitter, det är det enda som det pratas om på bloomberg numera, inte bolag med verkliga tillgångar i marken, särskilt inte guld.

   @Tore

   VIT är en helt annan typ av bolag, de har nästan alla tillstånd klara och är i slutskedet av sin finansiering. Risken där är så mycket lägre än den i NCG som inte ens har en PEA ännu, tillståndsprocessen ligger nog år bort. Samtidigt, om allt går som det ska och NCG går igenom detta utan brutal utspädning så kommer de antagligen ge fler gånger pengarna i kursuppgång än VIT. Bara om aktien tar sig tillbaka där den låg 2011 krävs ju över 50 gånger pengarna, Wildcats kostade 0,05 cad/aktie 2008, 2011 kostade den 3,15, 70 gånger pengarna? Har gärna båda dessa i min portfölj och viktar efter risk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s