Guldaktier: Mest för pengarna just nu (del 2)

Agave Silver Corp.

Hösten 2010 bjöd silverproducenten Endeavour Silver ca $23 miljoner för alla aktier i Agave Silver Corp (källa), som då hette Cream Minerals. Endeavour ville köpa bolaget eftersom de sitter på en tillgång med ca 50 moz silver i Mexico, halt ca 160 g/t.

Agaves börsvärde är idag $2,15 miljoner och de äger fortfarande runt 50 moz höghaltigt silver i marken. Endeavours ansåg att tillgången var värd $23 miljoner 2010, marknaden anser att tillgången är värd $2,15 miljoner vid samma silverpris.

Per aktie får man ca 2 oz silver, 2 oz för endast 0,10 cad, trots att silverpriset ligger vid $20. Att köpa aktier i Agave är att köpa höghaltigt silver i marken för 0,25% av silverpriset (om jag räknat rätt). Att köpa nu är också en enorm rabatt mot Endeavours bud som låg 1000% över dagens kurs.

Risken att köpa i nuläget borde vara extremt låg, de stora silverbolagen är fortfarande på jakt efter tillgångar som Agaves. Tillgången är högkvalitativ och nästan gratis.

Bolagets hemsida

OBS: grafen tar inte hänsyn till omvända splitten, kurs nu 0,10 cad

scagv

Annonser

6 reaktioner på ”Guldaktier: Mest för pengarna just nu (del 2)

 1. [audio src="http://media.tfmetalsreport.com/audio/A2A+with+Bill+Murphy.mp3" /]
  3 dagar gammal intervju på 30 min med Bill Murphy från GATA. Bla omtalas faktumet att Bart Chilton numera har avgått. Chilton ledde ju den 5åriga undersökningen om manipulation i silvermarknaden, som efter den långa tiden lades ned, med slutsats att ‘no wrongdoing had been made’ – dvs inte att manipulation inte ägt rum. Bra intervju.

 2. Spontant kan man undra varför ingen slagit till o köpt, det är väl knappast bara du som uppmärksammat nuvarande tillstånd, värdering av bolagen osv.
  Det måsta finnas andra aspekter i sammanhanget vilka det nu kan vara, en fortsatt ökenvandring o ytterligare fallande priser gör det kanske inte så intressant trots allt att slå till nu.
  Förlustverksamhet vid nuvarande priser alltså, allt är en spekulation om framtida priser känns det som.

 3. Wildcat är snart tillbaka till 1-års lägsta 28cent. Back 66% i depån…

  Kan säkert tappa åtskilliga procent ytterligare som det ser ut just nu.

  Finns det något hopp inom överskådlig tid. Vad tror du dave1.

  • Ja du, jag har senaste tre åren lärt mig att aktiekurserna inte har något med själva bolagen att göra, de kan stiga 500% på ingenting (som Wildcat gjorde 2011) och de kan falla 98% på ingenting (som Evolving Gold & Revolution Resources nyligen). Marknaden fungerar inte och jag har förklarat tidigare varför jag tror kurserna rör sig som de gör. https://dave1bs.wordpress.com/2013/08/03/vad-ar-det-styr-aktiekurserna-algoritmer-at-work/

   Finns det hopp? Ja, åtminstone om du som jag inte tror att aktiekursen har med själva bolaget att göra. Går Wildcats kurs ner för att bolaget presterar dåligt? Antagligen inte, de har ökat sin tillgång flera hundra procent senaste åren. Fanns det hopp 2008 när Wildcat föll från 3 cad till 0,05 cad? Ja, kursen steg till 3 cad. Wildcat har gått igenom ett liknande ras den här gången, men har nu en av världens största silvertillgångar och jag ser inte varför de som dikterar priset vill hålla det så här lågt för alll framtid.

   Det känns väldigt tråkigt att behöva stå ut med sånt här när man faktiskt lyckats identifiera bolag som lyckats borra fram en av tillgång i världsklass. Ju bättre man är på att hitta bolag som gör det man vill ju mer bestraffas man som aktieägare, by design. Enda man kan göra i en marknad som denna är att hålla aktierna tills det vänder (när är omöjligt att säga) om man nu fortfarande tror på bolaget.

   Skrev om hur jag agerade senast detta inträffade (2008) här: https://dave1bs.wordpress.com/2013/04/16/sa-gjorde-jag-nar-guldaktierna-kraschade-2008/

   Ang silverpriset skrev jag nyligen: https://dave1bs.wordpress.com/2013/10/06/silverpriset-en-normal-priskorrigering-avklarad-update/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s