Jag vågar bara köpa bitcoins om priset kollapsar igen

Det som gör mig skeptisk är att från vad jag kan se (utan att ha gjort någon djupare research) ökar inte användandet av bitcoins som pengar i takt med prisutvecklingen. Däremot håller en infrastruktur på att byggas för bitcoin så att den i framtiden kommer att kunna användas som pengar i stor omfattning. Det är en process som kommer att ta tid och som kanske inte nödvändigtvis motiverar flera tusen procents uppgång/år?

Motiverar verkligen det exploderande intresset för bitcoin marknadsvärde kring $4,8 miljarder (räknat på det antal bitcoins som finns idag)? Kanske. Facebooks marknadsvärde är ca $100 miljarder, ca 200 gånger cash flow. Men vem är det som drivit bitcoin till en 4,8 miljardersvärdering? Småsparare? Det tror inte jag. Lika lite som småsparare drivit luftföretaget facebook till $100 miljarder. Känner du någon som köpt bitcoins för annat än några tusenlappar?

En annan viktig fråga imo är huruvida superrika bankirer (de som kunnat skapa pengar ur intet senaste hundra åren) som nu plötsligt ser en ny fiende träda fram kommer att vilja kontrollera och förstöra intresset för bitcoin likt de gjort med guld och silver. Dessa kan enkelt först pumpa upp priset med sina luftpengar för att sedan dumpa sina bitcoins i syfte att skapa volatilitet. Dessa rörelser har isf inget med underliggande fundamenta (användandet av bitcoin som pengar) att göra. Om så är fallet bör man endast köpa efter kraftiga dippar och om det är något vi har sett hittills i bitcoinpriset så är det kraftiga dippar.

Det är helt omöjligt att avgöra vad som kommer att hända med priset kort sikt, men en sak jag känner mig säker på är att de rikaste i världen kommer att vilja diktera priset och de kommer försöka kopiera sitt krig mot guld & silver till ett krig mot bitcoin, vapnet är volatilitet. Men för att skapa volatilitet måste de äga tillräckligt många bitcoins. Problemet är att de inte kontrollerar majoriteten av de bitcoins som existerar och därför måste köpa dem via marknaden först (därav prisuppgången?) till skillnad från guld & silvermarknaden där de uppenbarligen redan kontrollerar en stor del av marknaden.

Annonser

En reaktion på ”Jag vågar bara köpa bitcoins om priset kollapsar igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s