Guldaktier: Du vet att något är väldigt fel när…

du har investerat i ett guldbolag senaste tre åren som:

 1. dubblat mängden guld per aktie
 2. sett konstanta insiderköp
 3. tagit sig igenom en tillståndsprocess
 4. har goda relationer med lokalbefolkningen
 5. har goda relationer med regeringen
 6. har ovanligt goda finanser
 7. har mer än halva finansieringen av gruvan avklarad, godkänt av bankerna
 8. sannolikt kommer producera 212,000 oz guld/år för $542/oz om ca 24 månader

samtidigt som aktiekursen har rasat 95% och guldpriset varit oförändrat. Inte konstigt att folk ger upp, inte konstigt att folk tröttnar, inte konstigt att det är så svårt att tjäna pengar på guldaktier. Även om du gör allt rätt, du lyckas identifiera ett bolag tidigt, som hittar massa guld och de-riskar projektet maximalt så kan du alltså se en värdeminskning på 95%.

I en fungerande marknad hade detta bolag stigit i värde eller åtminstone, minsta man kan önska att den ligger oförändrad, men nej, ner 95% är det som gäller, DIE DIE!!! Man får vara glad om kassan inkluderas i börsvärdet, guldet är tydligen värdelöst. Samtidigt, under perioden, ser man luftbolag som facebook, som inte har något underliggande värde överhuvudtaget gå från en värdering kring $50 miljarder till $100 miljarder, värdering 200-300 gånger kassaflöde, se där. Logiskt…

Annonser

14 reaktioner på ”Guldaktier: Du vet att något är väldigt fel när…

  • senaste presentationen pratar om prod 2016, men det är väl under förutsättning att finansiering löses 2014. Fattar inte att någon större lägger ett bud?? Måste finnas många som är intresserade av att addera 200000oz/y till sin prod.

 1. det är sjuka nedgångar (som du påpekat fler gånger). Att sitta på rätt aktier när/om det vänder kommer att skapa många miljonärer. Hur mkt mer kan det gå ner??

  • Då aktiekurserna är helt frånkopplade från underliggande värde (verkligheten) finns det ingen gräns för hur lågt det kan gå antar jag. Frågan är var de som dikterar priserna är nöjda, när har de skrämt ut tillräckligt många vettskrämda småsparare som tror att aktiekurserna reflekterar underliggande värde?

   Kanske vänder det i samband med Feds väntade minskning av stödköp (kanske nästa månad), då småspararna som tror att QE är positivt för PM garanterat sålt sina sista aktier? Mitten av december eller något i den stilen? Isf behöver man inte stå ut länge till.

 2. Colossus nu nere på makalösa 18 cent, för 10 månader sedan 5 cad
  Golden minerals, nu 50 cent, för 12 månader sedan 5 cad

  Vad jag vet har inte något av dessa bolag släppt EN negativ nyhet sedan dess.

 3. Jag undrar vad som gör att prb.v Probe mines aktier gått upp senaste halvåret, måste vara den enda explorern som har en sådan graf! Är den så ”bra” ???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s