North Country Golds tillgångar ökar 100%, då rasar aktien 95%

2010 låg North Country Golds (NCG.v) börsvärde vid $100 m, de hade vid det tillfället 750,000 oz guld i marken. Idag har de 1,650,000 oz guld i marken och börsvärdet ligger vid $4 miljoner. Alltså från 750,000 till 1,650,00 oz samtidigt som aktien rasar 95%.

ncgresource

Det blir ännu mer intressant när man tittar på vad de som finansierat bolaget betalat, 2011 tog NCG in pengar genom private placement (källa) där köparen betalade C$1,35 för 5,9 m aktier och C$1,62 för 10,5 miljoner aktier, sammanlagt värde C$25 miljoner.

Någon betalade mao C$25 miljoner för va 15% av hela bolaget 2011, totalt marknadsvärde vid kursen de köpte var ca $150 miljoner. Idag är hela bolagets marknadsvärde $4 miljoner. Samma summa som de betalade för 15% av bolaget får de idag bolaget 6 gånger om.

scncg

Videopresentation av bolaget från Precious Metals Summit Conference

Annonser

7 reaktioner på ”North Country Golds tillgångar ökar 100%, då rasar aktien 95%

  • Haha … Sinnesjukt. Kostar väl en slant att framställa guldet förstås. ”Marknaden” räknar kanske med att företagets tillgångar kommer att förstatligas eller att guldpriset kommer att sjunka kraftigt framöver …

   Eller så är det något skumt med det hela …

   • Just det här företaget ligger så långt ifrån civilisationen man kan komma. Med osäkerhet i guldpriset och utvinningskostnader generellt för bolag som ligger nära dagens guldpris blir det här guldet i dagsläget värt nära noll. Om guldpriset svänger upp kommer guldet i det här bolaget helt plötsligt bli värt pengar igen och har vi en hävstång som heter duga.

    • Både Newmont och Agnico Eagle har gruvor där om jag inte minns fel. Visst är det ett problem att det inte finns infrastruktur, men samma gällde när aktien kostade 2 cad och bolaget hade hälften så mycket guld. Denna faktor kan inte förklara varför kursen fallit 98%

 1. Handel i NCG är högst intressant idag! Började med ungefär 300k aktier sålda på 0,03 (vilket är väldigt mycket för NCG). Sedan var den en aktör som köpte 1,46M aktier på 0,035 och kursen slutade på 0,04!

  Tack för en väldigt bra och läsvärd blogg dave!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s