Guldaktier: Huldra Silver & Atna Resources rör sig identiskt under två år

Två helt olika bolag med helt olika typer av tillgångar, Atna (ATN.to) är ett guldbolag, Huldra (HDA.v) är ett silverbolag. Båda har haft helt olika nyhetsflöden senaste två åren, trots det, otroligt nog (beroende på hur man tror prissättningen fungerar) har kurserna inte bara fallit otroliga 90%, de har rört sig nästan identiskt under två års tid.

hdaatn

Vad är sannolikheten att något sånt här sker i den typ av marknad som de flesta tror styr priserna? Om den är 1 på miljonen eller lägre, bör man inte börja tänka efter, fundera över vad som faktiskt styr dessa aktiekurser. Jag begriper inte hur någon med alla dessa exempel som radas upp fortfarande kan tro att marknaden inte är riggad av en eller några få aktörer.

Och vad säger det om ägarstrukturen i bolagen och handeln, hur stor del av den dagliga volymen är verklig handel där aktier går från en ägare till en annan? Är 95% av all handel bara vanlig market making/chartpainting där en aktör förflyttar aktier från ett konto till ett annat och på så vi skapa en låtsas handel som ritar upp en kursutveckling?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s