Väldigt positiva tecken för guldsektorn idag

Idag vände guldpriset upp kraftigt efter en bear trap där priset dök under den viktiga stödnivån vid MA350 ($1223/oz), pris nu $1247/oz. Guldpriset kommer att, om priset håller sig uppe till fredagsstängningen visa en stor reversal i grafen vilket ofta är positivt och sammanfaller med större bottnar.

GDX & HUI visar redan stora potentiella reversals för den här veckan. Förra veckan rasade flera större guldbolag men återhämtade sig sedan kraftigt, Detour, Colossus, Revolution Resources är några exempel på grafer med enorma reversals. Kapitulationsfasen är potentiellt redan avklarad och om så är fallet har redan nästa uppgångsfas påbörjats.

Antingen vänder guldaktierna upp härifrån eller så når kurserna noll i marknadsvärde eller noll i värde per oz även för flera kvalitativa producenter, mao brytbart guld som värderas som värdelöst. Självklart finns risk att bolagen rasar under sina kassavärden, allt verkar kunna hända i denna marknad, men jämför den risken med den potentiella uppsidan.

Annonser

6 reaktioner på ”Väldigt positiva tecken för guldsektorn idag

 1. Dave,
  jag har funderat länge och väl på de tips du gav förra veckan och tänkte köpa 10.000 av följande aktier för att lägga i byrålådan och ”glömma”:
  Agave
  Colossus
  Lexam
  North country
  Revolution
  Silver range
  Wildcat

  eventuellt även Huldra och Atna! 🙂

  Jag utelämnade Victoria och Geologix pga att de är utvecklingsföretag och har således ingen reell produktion och konstaterade tillgångar. Eller?

  Jag utelämnade även Treasury och Gold Canyon pga att de var lite ”dyrare”.

  Några 10.000-kronors-frågor således:
  – Är detta bra eller har jag tagit med för många?
  – Finns det några aktier du tycker inte borde vara med? Eller såna som borde vara med?
  – Är dessa en bra blandning mellan guld- och silveraktier?

  Jag vet att det är amatörmässigt att bara ta fasta på vad du skriver och köpa de aktier du rekommenderat, men du verkar väldigt insatt och min ”gut feeling” säger mig att detta kan bli oerhört bra 2016-2017, om nu företagen finns kvar vill säga. (Finns det risk för att de kan kursa/konfiskerade?)

  Återigen, tack för din grymma blogg och vänligen ha överseende med mina låga kunskaper (vilket jag kompenserar med en hög riskaptit)!

  Mvh
  Gamblern

  • Skulle nog rekommendera dig att fundera en extra gång! Ger ingen rekommendation av vad du skall köpa men om du utesluter VIT för att de inte har produktion känns north country som ett väldigt underligt val…
   //M

  • Hej Björn,
   Är ingen av de ovan nämnda i produktion?
   De har ju påvisade tillgångar om jag inte är ute o cyklar, och i så fall vore det underligt om de inte är i produktion…?

   Mvh

   • Inga bolag av de du nämner ovan är i produktion, Colossus håller iofs på att starta produktion, så de är nära. Geologix & Victoria är bolag som har tillgångar som är ekonomiskt brytbara och närmar sig konstruktionsfasen av sina gruvor, det är alltså betydligt lägre risk där än de bolag du valt

    Revolution har inga tillgångar alls, det är ett rent explorationbolag, högsta tänkbara risk (dock inte just nu när marknadsvärdet är nära noll och de har Kinross som stöd). North Country har en väldigt bra tillgång, som vi ännu inte vet om den är ekonomisk att ta upp ur marken, de har ingen kassa för tillfället = hög risk.

    Jag tycker det är bra att du sprider riskerna. Släng in Detour Gold & Allied Nevada om du vill ha lite produktion samt Victoria Gold & Geologix om du vill ha bolag i utvecklingsfasen.
    Huldra & Atna har jag inte så bra koll på, men varför inte krydda även med dem, efter ett ras på 95% är större delen av risken utraderad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s