Soltoro: 1,3 oz silver per aktie, en aktie kostar $0.08

Jag har länge bevakat Soltoro eftersom de levererat ovanligt bra resultat gång på gång, exempel på hur borrhålen sett ut: 91,3 m 129 g/t silver, eller 45 m 117 g/t silver. Deras tillgång ökar inte helt oväntant fort och är nu uppe i 78 miljoner oz silver. Inte heller helt oväntant har aktiekursen fallit lite, ungefär 95% sedan mitten av 2011.

Det finns ungerfär 60 miljoner Soltoro aktier totalt, vilket betyder att varje aktie motsvarar 1,3 oz silver. Värderingen per oz är därför under $0.08, samtidigt som silverpriset ligger nära $20/oz. Marknaden anser att Soltoros högkvalitativa silver är värt ungefär 0,4% av silverpriset. Så här har aktiekursen utvecklats under perioden där bolagets ledning levererat allt marknaden kunnat önska:

scsol

Annonser

5 reaktioner på ”Soltoro: 1,3 oz silver per aktie, en aktie kostar $0.08

 1. Hej Dave,

  Du har den senaste tiden pekat på ett antal bolag vars värdering du anser vara extremt låg såsom jag tolkar dig. En första anblick på värdering per uns metall som bolaget sitter på kan ge ett sådant intryck. Men metallen är ju nere i marken och inte uppe på marken. Det tillkommer en kostnad för att få upp metallen och därefter kunna sälja den… Det spelar ingen roll om bolaget har en relativt stor kassa i förhållande till börsvärdet. Problemet för bolagen du pekar på är att kostnaden för att komma i produktion mångdubbelt överstiger börsvärdet. Finansieringsfrågan innebär en gigantisk utmaning för bolagen. För mig som lekman på området ser det helt enkelt horribelt ut när ett bolag med börsvärde x behöver ha in 5-20 x för att komma i produktion. I synnerhet i dessa tider. 2006 gjordes det pp på sanslösa nivåer i olika råvarubolag. En apa kunde göra jättepengar på TSX. Nu är tiderna annorlunda och kranarna med pengar är kraftigt instrypta. Detta i kombination med fallande metallpriser innebär att sentimentet är genomuselt.

  Med ovan rader framförda är det ju ändock så att någonstans blir värderingen så otroligt låg att ett uppköp från en producent med pengar på banken blir aktuell. ”Ditt” bolag Victoria kan mycket väl kosta 6 c vid jul och det är klart att det borde finnas större drakar som är intresserade.

  Personligen kommer jag följa utvecklingen av den nedtryckta producenten Allied Nevada framåt jul. Där handlar det om att metallpriset inte ska fortsätta ner för mycket så att bolaget inte kan hantera sina skulder.

  Christian

  • Så du menar att t.ex Royaltybolag som har 5 miljarder sammanlagt ämnade att spendera på finansieringar i utbyte mot royalties inte kommer vilja köpa royalties för att bolagens börsvärden är för låga? Läs igenom samtliga företagspresentationer, alla skriver om hur bra marknad det är för att köpa royalties, så möjligheterna verkar tvärtom öka när kurserna är låga.

   Men kanske kommer de sitta på pengarna för all framtid, eller så använder de dem till att berika sina aktieägare. Vi får se hur det blir. De stora guldbolagen dammsuger marknaden på tillgångar som är ekonomiskt brytbara så det finns inte mycket kvar att välja mellan längre, de få som finns kvar, som har jämförbara feasibility studys kanske aldrig får finansiering.

   Volta Resoures kunde också fortsatt ned till 0,05 för några månader sedan, istället kom ett bud (trots capex flera 100% över mcap) och aktien steg 400% på några veckor. Alla bolag jag skriver om som känns billiga kan fortsätta falla, men de kan också stiga flera hundra procent på kort tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s