Guldaktieindex når 4000 2019?

Från bottennivån ska guldaktieindexet HUI nå 1600 på två år från nuvarande 217, ca 730% enligt Bara-bra (om analysen fortfarande gäller som är över ett år gammal). På fem år når HUI 4000 vilket motsvarar ca 2000% uppgång, dvs i storlek med den från 2001 till 2011.

‘målet för HUI är ca 1600 på två år och ca 4000 på fem år’- Bara-bra

Det kommer se ut ungefär så här:

hui4000

Annonser

10 reaktioner på ”Guldaktieindex når 4000 2019?

 1. Hur går detta ihop med inlägget efter? Tror du att de som kontrollerar guldbolagen/kurserna kommer att ändra sig och släppa iväg de så långt så hui når 4000?

  • När alla sålt, vilket de flesta redan har gjort finns det väl ingen anledning att hålla aktiekurserna låga? Standardscenariot är att de bara höjer kurserna efter väldigt långa bearmarkets, 2001, 2008. Ju större föregående nedgång, ju större blir den följande uppgången. Detta är den största, mest översålda nedgången någonsin, uppgången blir antagligen lika dramatisk om prisdiktatorerna kör på sitt standard scenario. Sedan, när de som bara köper för att något redan stigit massa (nästan alla) köpt på nytt kan de börja sänka kurserna igen.

   Rick Rule säger att man måste vara en contrarian för att tjäna pengar på guld & silver aktier och det stämmer, han har dock inte någon bra förklaring till varför det är så imo, min teori förklarar rörelserna.

 2. Tack… Ja det vore spännande att handla hela vägen ner och få vara med på en sådan resa. Risk för att vissa bolag till slut konkar om det blir väldigt utdraget dock. Jag är väldigt nyfiken på hur guldsektorn ska gå nästa gång börserna vänder nedåt för en större sättning.

  • Detta är en av de främsta anledningarna till att jag gillar Bitcoin så mycket, det är en marknad som inte kan dikteras på nedsidan av någon eftersom ingen enskild person äger majoriteten av alla bitcoins, strukturen är inte i närheten av den på guldmarknaden.

   Nästa stora sättning kan vara många år bort, banksystemet har fortfarande över 2 biljoner i överskott, ingen kris i sikte. Däremot är en melt-up i sikte där allt stiger eftersom det finns så mycket pengar & potentiellt framtida pengar i cirkulation.

 3. Inte insatt i bitcoin men om de vill kan de väl lika gärna ta över en väldigt stor del av bitcoin marknaden? Har man obegränsat med pengar och det som mål så. Kanske redan är påbörjat?

  • OM de som sitter på bitcoin vill sälja dvs, vid något pris kommer de antagligen sälja, men hur högt måste de som har obegränsade mängder pengar höja priset innan de får tag i majoriteten av alla bitcoins? Utan tvekan denna kraft som höjde priset från $5 till $1200, 10 miljarder dollar marknadsvärde på några månader.

   Kan tom bli så att kriget mot guld övergår i ett krig mot bitcoin, det är inte längre guld som är största hotet mot bankernas pengamaskiner (väldigt positivt för guldmarknaden), Bitcoin är det stora hotet eftersom det gör bankerna helt onödiga och deras påhittade kontovalutor som tar dagar att överföra och snart omöjliga att växla till obackade papperssedlar + värdelösa mynt ointressanta

   https://dave1bs.wordpress.com/2013/11/07/kriget-mot-guld-overgar-snart-i-ett-krig-mot-bitcoin/

 4. Så kan det kanske bli. Hur många bitcoins finns det totalt, hur stor del har omsatts under perioden 5-1200$. Hur som helst måste man ju hitta något alternativ att investera i då som du säger påhittade kontovalutor och obackade papperssedlar inte är hållbart på sikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s