Peak felallokering?

90% av all köpkraft har allokerats till bostadsköp efter 20 år av aggressiv utspädning av penningmängden, dvs förflyttning av köpkraft från någons plånbok till en annans, i det här fallet har mottagaren varit bostadsspekulanter. Detta gäller inte bara Sverige utan hela världen, över hela världen har de falskmyntande bankerna stulit enorma summor pengar och använt dem till att finansiera sin destruktiva utlåning till bostadsspekulanter.

Felallokeringen är total, av aldrig tidigare skådade proportioner. Aldrig hade människor frivilligt i en ekonomi ej baserad på stöld genom inflation lagt så stor andel av köpkraften i en sektor. I en marknad där en aktör inte kan genom stöld beslagta köpkraft kan inte så stor andel av den totala köpkraften allokeras i en sektor.

Det är svårt att föreställa sig hur en värld utan konstant stöld, dvs frivilligt allokerande av köpkraften från de som har sparmedel skulle se ut. Vi befinner oss just nu så långt ifrån den värld man kan komma. En sak är säker, vi hade inte behövt låna lika mycket eftersom bankerna inte längre kan beslagta pengar genom inflation. En annan sak är säker, bostadspriser hade bara utvecklats i takt med den underliggande ekonomin, löner och BNP. I denna värld är fallande bopriser inget problem, det är istället något som är positivt.

https://dave1bs.files.wordpress.com/2014/01/a5b98-hb.jpg

Annonser

10 reaktioner på ”Peak felallokering?

  • Jag har en lösning, stoppa bankernas falskmyntning, stöld är inte ok, inte ens för banken. Politikerna är antingen okunniga eller köpta med falskmyntade pengar. Bankerna ska få fortsätta råna och sedan låna tillbaka de rånade pengarna till sina offer mot hundratals miljarder i ränta/år.

   Hela statsskulden är stulna pengar, över 1000 miljarder som vi betalar ränta på, pengar som var våra egna innan de blev stulna. Finanssystemet är baserat på stöld, det är därför bankerna äger de största byggnaderna i storstäderna trots att de inte tillför något överhuvudtaget till ekonomin.

   • Jag tror varken de är okunniga eller köpta. Problemet är att om man ska fixa systemet så kommer det en tid bli väldigt smärtsamt och omtumlande för majoriteten av alla människor (de som lever i fantasin om latte, platt-tv’s, thailandssemestrar och välfärdssamhället). En politiker skulle aldrig få stöd för idéer som försämrar för dessa människor. Och skulle politikern ändå utföra förändringen så skulle dennes framtida politiska karriär vara körd för all framtid och troligtvis skulle massiva protester blossa upp. Se bara hur det ser ut i Grekland. Folk inser inte att de lever högt över sina tillgångar och istället måste lever under sina tillgångar en tid för att reparera skadan.

    Jag ser en ofrivillig samhällskollaps som det enda tänkbara scenariot.

    • Folk skulle väl få det mycket bättre om de fick behålla 370 miljoner varje dag, pengar som idag går till bankerna? Valslogan 2014: ”ni får behålla 370 miljoner per dag, istället för att få dem stulna av banken”. Om svenska varje dag kunde behålla dessa pengar istället för att få dem stulna och sedan låna tillbaka dem mot ränta hade de haft råd med sina platt-TV apparater.

     Övergången till Bitcoin, eller annat icke stöldbaserat system kommer bli underhållande, där den ignoranta massan som går och röstar var fjärde år ser sitt stöldbaserade drömsamhälle kollapsa. Detta kommer vara väldigt bra för planeten, det kommer vara väldigt bra för alla utom dem (& bankerna). System helt baserade på stöld är instabila, endast mer stöld håller dem vid liv, till en viss punkt…. peak falskmyntning är nådd?

 1. Jo, men bara en sån sak att folk tycker det är jättebra med en löneförhöjning på 2-3%/år och en KPI på 3-5% gör att det känns meningslöst att få folk att förstå problemet. Det går inte att få dem att inse att deras realön sjunkit. Jag har försökt många gånger. Tyvärr så är en stor majoritet icke tänkande individer som är djupt indoktrinerade i den falska verkligheten. Jag har tyvärr givit upp hoppet.

  • Mao har falskmyntningen legat 4-5 gånger högre i snitt senaste 15 åren (10%), dvs löner ökar ca 1/5 av stölden . Ständigt blir de fattigare, ständigt ökar skulderna, hmm konstigt, KAN det finnas ett samband här? Viss förmåga till att se enkla samband för att förstå detta. Om majoriteten inte kan förstå sådana simpla samband finns det inget hopp, jag förstår dig.

   Det som man kan göra är att ta skydd och titta på, från läktarplats, kommer nog bli ganska underhållande. De flesta lär sig bara den hårda vägen, det är ett faktum, kommer alltid att vara så, inget man kan göra åt saken.

 2. Inflation är bra för ekonomin och 2% är en nödvändighet för att maskineriet marknaden ska rulla, det vet ju alla! :-(. Högre priser gör att alla blir rikare, bostäderna gör alla till miljonärer förutom de idioterna som hyr, råvarupriserna är också positivt när de går upp för det försörjer Sveriges basindustri! Att folk har gått från lågt belånade till belånade till flera miljoner är ointressant så länge räntorna är låga, kan bli ett problem på sikt när räntorna går upp, men RB lär inte göra nåt för att knäcka ”bubblan”..,, det är vad jag hör mellan raderna när jag pratats med folk.

  Att finansmarknaden varit den snabbast växande marknaden och svält nåt enormt sista decenniet åtminstone kontra resten av ekonomin verkar det inte dras några slutsatser om, snarare är det en bra solid branch och det är bara positivt!

  PS, var i Tallinn för typ 5 år sen och där finns inte så många höga hus men de som fanns var banker, svenska banker främst. De var groteskt höga kontra skylinen i övrigt. Liknelsen med kyrktornen blev överväldigande. kaxigt av bankerna kan jag tycka men det stämmer väl bara överens med hur det brukar vara i bubbelbranscher!

 3. Man missar en viktig poäng när man säger att bankerna tar hela pengen som de skapar ur tomma intet. Den som säljer fastigheten får ju faktiskt hela pengen med en gång. Banken får räntan, som skall drivas in under många år. När allt rasar är alltså banken också en förlorarare om köparen har tagit ut sina pengar (och köpt guld för dem).

  • Osäker på hur du menar, men när allt rasar (priserna faller) kommer väl folk ändå vara skyldiga bankerna summan de lånat. Inte som i USA där man bara kunde lämna nycklarna på banken för att vara fri från skulden ..Sen att de inte kommer vara möjligt för alla att betala tillbaka skulden till banken när värdet på bostaden sjunkit är ju en annan femma..

   Det är ju heller inte så troligt att alla kan sälja samtidigt..med vinst. En intressant fråga är väl hur många som faktiskt kan realisera en vinst när raset kommer…dvs sälja högt o köpa på rea?? Problemet är ju att man oftast säljer o köper ungefär samtidigt. Så ända möjligheten är ju då att sikta in sig på ett ”sämre” objekt….något som nog inte så många är sugna på.

  • Ett annat sätt å se på det: Bankerna köper fordringar med förfalskade pengar, låntagaren, mottagaren av de förfalskade pengarna betalar sedan med dessa, banken äger nu en fordran köpt med pengar ur intet. Stulen köpkraft gav banken en ny tillgång på deras balansräkning. Det är på det här sättet bankerna byggt upp en 2,5 biljoner kronor stor skuldpyramid som suger in flera hundra miljarder i ränta VARJE ÅR. De kunde lika gärna köpt aktier på börsen för pengarna, säljaren av aktierna får då den nyskapade köpkraften, men de var tvungen att ge upp något för att få tag i den.

   Bankernas affärside är att köpa saker för förfalskade pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s