Guldpriset närmar sig mest intressanta köpsignalen någonsin

Guldpriset är nu nära att slå över till köpsignal i MACD-indikatorn som befinner sig vid den mest översålda nivån någonsin:

macdgold

Med tanke på att situationen är så extrem på guldmarknaden förväntar jag mig en spektakulär vändning, precis som den senast MACD var i närheten av dagens nivåer. Från mitt inlägg på King World News (länk):

From such extreme levels massive rebounds are to be expected.  From June of 1982 to February of 1983 silver rallied a staggering 320%!  A move like that today would take silver to $65 in just 8 months!

Om guldpriset står inför en stark vändning kan det vara intressant att kika på dollarindex. Samma indikator visar att dollarindex potentiell är nära att bryta ned (eller upp?) i en formation som började formas vid kraschen 2008, alltså 6 år i storlek.

dollarindex

Varför jag tror mer på ned än upp i dollarindex beror på mina riktkurser för guldpriset, en uppgång till $3500 2016 vore svår att motivera om dollarindex samtidigt var starkt. Samtidigt fortsätter USA’s skuldproblem att utvecklas på ett sätt som inte talar för stark dollar, även andra pappersvalutor som ingår i indexet inte är mycket bättre.

Allt detta talar för råvarusektorn, främst ädelmetallsaktier. Guldaktieindex är vid överlägset mest översålda nivån någonsin, samtidigt handlas TSX venture  vid samma nivåer prismässigt som 2001 trots massiv inflation sedan dess. Detta är med stor sannolikhet bästa läget att köpa guldaktier någonsin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s