Detta är den största penningmängdstillväxten i världshistorien

Bloggaren Flute skriver om penningmängden i Kina här: Kinas banker har växt ett USA på fem år

Det mest häpnadsväckande är hur Kinas banker de senaste fem åren växt med lika mycket som totala storleken av USA:s banker. Detta är den största kredittillväxten i världshistorien! De senaste fem åren har Kinas bankers tillgångar (alltså mest utlåning) växt med 89 biljoner (tolv nollor) yuan, vilket till dagens växelkurs motsvarar 14,7 biljoner dollar. Som jämförelse var totalsumman av USA:s bankers tillgångar 14,6 biljoner dollar i slutet av september. Totalsumman av de kinesiska bankernas tillgångar är 147 biljoner dollar, eller 24 biljoner dollar, vilket motsvarar drygt 250 procent av landets årliga BNP.

OBS som vanligt att ca 97% av alla pengar i cirkulation är sk kredit, dvs påhittad inlåning hos bankerna som kontrollerar världens betalningssystem. Det komiska här är att folk är oroliga över Feds QE-program eftersom de tror att endast QE-pengar är pengar. Den aktiva delen av penningmängden exploderar i Kina, i USA ökar den knappt, läs här: Penningmängdsökningen på årsbasis

Var tar majoriteten av alla nya pengar i Kina vägen? Svar: Bostadsmarknaden. De Kinesiska storbankerna (som sannolikt kontrolleras av samma personer som styr banksystemet här) pumpar in biljontals yuan på bostadsmarknaden. ‘Kanske’ kan denna faktor förklara deras exploderande bostadspriser, hmm.

Annonser

5 reaktioner på ”Detta är den största penningmängdstillväxten i världshistorien

 1. Nu är du där igen och sniffar på ett för mig intressant ämne.

  ”De Kinesiska storbankerna (som sannolikt kontrolleras av samma personer som styr banksystemet här) pumpar in biljontals yuan på bostadsmarknaden.”

  Har du några fakta eller teorier som du vill dela med dig (angående ägande och kontroll)?

  • Kan tillägga att det är sannolikt att samma personer som styr banksystemen här (europa, nord-sydamerika) styr världens banksystem, undantagen är Ryssland, Iran och Venezuela. Så illa är det. Denna teori förklarar en del märkliga fenomen, t.ex att just dessa länder ständigt svartmålas i västerländsk massmedia, men också hur de agerar på guldmarknaden.

   Kina och Japan är jag helt säker på, det är enkelt att se att de kontrolleras av väst baserat på hur de agerar. Flera år av att följa utvecklingen i Kina, hur de agerar på valutamarknaden, deras kreditmarknad, deras påstådda agerande på guldmarknaden som visat sig inte påverka priset överhuvudtaget (sannolikt påhittade siffror).

   • Är det genom organisationer som BIS, WTO och IMF de kontrolleras menar du? Eller genom direkt ägande? Eller genom utlåning?

    Du tror alltså inte på stor efterfrågan av guld i Kina? Du tror inte på att Fort Knox står tomt?

    • Banksystemen, majoriteten av ägandet i dessa länders storbanker, de kontrollerar dessa länders betalningssystem, detta är vad som möjliggör att deras penningmängder kan öka med upp mot 30-40%/år under perioder.

     Det finns säkert stor efterfrågan i Kina av folket, men att Kinesiska staten köper så mycket guld som de påstår stämmer helt enkelt inte, det är påhittade siffror. Fort Knox är tomt, även New York Feds valv, det rapporterade John Exter redan på 70-80-talet, det var det stora utflödet av guld som gjorde att han rekommenderade Nixon att dumpa kopplingen till guld för att förhindra att allt guld försvann helt, det var 30-40 år sedan. Det var INTE Kineser som köpte detta guld. Sannolikt var det samma aktör som äger Comex och LBMA, de som dikterar guldpriset varje dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s