Det nya penningsystemet

Bitarna börjar falla på plats, vi har perfekta former av pengar för överföringar/betalningar, t.ex Bitcoin, Litecoin m.m. Nu går det tack vare Netiago smidigt att omvandla denna form av pengar till den ultimata formen av värdebevaring, guld:

Netagio, A ‘Cold Storage’ Bitcoin Vault, Adds The Ability To Trade BTC For Gold Bars (Or Vice Versa)

Netagio says its users can now convert bitcoin into physical 100g gold bars — which will be insured and stored (for a fee) in one of its maximum-security vaults in the mountains of Switzerland, complete with armed guards and hundreds of metres of rock between your precious metal and the grasping outside world. (Netagio’s parent company, GoldMoney Group, stores gold bars for a living so it knows a thing or two about offline storage of precious stuff.)

Här är alltså ett system där vi kan kringgå banker helt och hållet, banker fyller INGEN funktion längre. Allt som behövs för att kringgå dem finns tillgängligt, nu är det bara en tidsfråga innan marknaden slutar använda nuvarande system. Alla vinner på att sluta använda ett system som bygger på stöld, monopol och onödiga avgifter för transaktioner.

Annonser

3 reaktioner på ”Det nya penningsystemet

  1. Men de som förlorar på detta system som jag ser det är ju vanliga Svenssons som arbetar mycket och sparar på banken eller i madrassen eller i allt annat än de tillgångar som bankerna och staterna låter inflanteras. Skulle det vara dessa som kräver ett nytt system? Nä jag tror inte det kommer bli nån ändring på bra länge! Och kryptovalutor tror jag det kommer krigas emot och konkurreras ut av bankernas egna kryptovalutor som är ändå ”säkrare” och backade av bank och i sin tur stat vilket kommer skapa trygghet i dem till skillnad mot de dicentraliserade kryptovalutorna. Detta kommer ge bra skjuts in i det kontantlösa samhället och alltså ha en motsatt effekt mot vad du hoppas på tror jag! Nu kommer bankernas digitala valutor vara inflanterande, men det är ju fortfarande alla överens om att det är någonting bra och inte stöld.

    Nä jag vet inte men jag tror inte systemet är döende utan tvärtom ganska välmående eller snarare kommer inte staterna låta kontrollen över valutorna glida dem ur händerna, inte en chans!.

    • Att det kommer krigas från stater och bankers sida är givet, men att kriga mot kryptovalutor är som att kriga mot gravitation eller evolution, det är inbyggt i universums design. Penningsystemet är knappast det ända system i världen som inte följer naturlagarna?

      Alla system övergår till nya när de gamla inte längre fyller en funktion. Se bara hur katastrofalt staters och storföretags försök att reglera internet. Varför skulle de lyckas så mycket bättre med kryptovalutor vars värde redan växer i rekordfart. Som jag ser det kommer trötta vänstervridna svenska skattebetalare bli helt överkörda av evolution om de väljer att ignorera verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s