Jim Rickards är en idiot (update)

Nu är gatekeepern Jim Rickards i farten och promotar sina teorier igen därför kan det vara intressant att visa vilket idiot han är på nytt. Här är några teorier han sprider genom sina böcker och intervjuer som pumpas av diverse gold bugs:

Nr 1: USA vill desperat skapa mer inflation!

Fel, USA’s centralbank betalar banker flera miljarder till USA’s största banker för att de inte ska skapa nya pengar. Penningmängden i USA ökar därför knappt och ökningstakten ligger vid extremt låga nivåer:

http://research.stlouisfed.org/fredgraph.png?hires=1&type=image/png&chart_type=line&recession_bars=on&log_scales=&bgcolor=%23e1e9f0&graph_bgcolor=%23ffffff&fo=verdana&ts=12&tts=13&txtcolor=%23444444&drp=0&cosd=1973-01-03&coed=2014-03-19&width=670&height=445&stacking=&range=Custom&mode=fred&id=TOTLL&transformation=pc1&nd=&ost=-99999&oet=99999&scale=left&line_color=%234572a7&line_style=solid&lw=2&mark_type=&mw=3&mma=0&fml=a&fgst=lin&fq=Weekly%2C+Ending+Wednesday&fam=avg&vintage_date=&revision_date=&chart_cosd=1973-01-03&chart_coed=2014-03-19

Om man ignorerar teorier och istället själv tittar på vad som faktiskt sker ser man snabbt att USA gör det motsatta, bra jobbat där Jim Rickards.

Nr 2: QE & låga reporäntor är en del av ett krig mot pappersvalutornas värden

Detta måste också vara helt fel eftersom vi nu fått bekräftat från både Bank of England (källa) och Bundesbank (källa) att penningmängden inte skapas av centralbanker, den skapas av privata banker. QE & låga reporäntor (och nej låg repo-ränta resulterar inte i att banker skapar mer pengar) kan inte vara en del av ett valutakrig eftersom dess effekt på penningmängden är noll eller väldigt låg.

Det är från dessa teorier som allt annat trams härstammar. Om man väljer att skriva två böcker utifrån teorier som är tvärtemot verkligheten förtjänar man att bli kallad idiot, särskilt om man arbetar heltid med ekonomi, pengar och banksystemet. Självklart kan det vara så att Jim Rickards vet allt ovan men är ute efter att sprida information för maximal förvirring. Isf gör han ett bra jobb, dessa teorier sprids i både massmedia och på nätet.

Det riktiga kriget pågår för fullt, det är ett krig mot saker som bankirer ej kan skapa ur intet (alltså inte fiatvalutor t.ex, stater och banker älskar fiatvalutor….), framförallt saker som kan användas som pengar, som ett skydd mot bankernas penningförfalskning. Detta krig som pågår beskrivs i boken Gold Wars av Ferdinand Lips, vi är också i ett tidigt skede av ett nytt krig, kriget mot kryptovalutor

Annonser

27 reaktioner på ”Jim Rickards är en idiot (update)

 1. Hej Dave!
  Men du tror alltså ändå att guld o silver ska stiga, men av andra anledningar? För det säger väl Rickards också? Kan du utveckla?
  Tack på förhand!

  • Jag tror att guld & silver kommer stiga, främst för att jag tror att de som hållit priserna låga under väldigt många år vill höja dem till en ny nivå så att de lättare kan kontrollera priset, men också för att banker världen över ökar penningmängden kraftigt, i Kina kring 20%/år, helt otroliga summor pengar förfalskas varje dag.

   Rickards teori verkar ge sken av att stater vill förstöra penningvärdet för vårat eget bäst (handelsbalansen), men i verkligheten är det bankerna som förstör penningvärdet genom sin ensamrätt på att skapa penningmängden genom falskmyntning.

 2. OK, övriga världen ökar penningmängden,
  Kina hela 20%. Men hur länge tror du man kommer att betala bankerna för att de inte skall skapa nya pengar? Blir inte tillväxten hämmad då?
  Varför blir det lättare att kontrollera priset på ädelmetallerna på en högre nivå?

  • Jag har undrat det länge, förstår inte hur de kan ge bort pengar till privata banker för att de inte ska skapa pengar (råna) amerikanska folket, det är ett stort skämt. Tillväxten, nominellt räknat blir lägre än den annars skulle vara, den låga penningmängdtillväxten är vad som håller tillbaka amerikanska ekonomin eftersom den är baserad på skulder.

   Högre guldpris gör det svårare för andra att ta en betydande del av marknaden, t.ex Ryssland som köper 8 ton/månad, det ger ganska stora utflöden av guld, men med högre pris blir köpen antagligen mindre.

 3. Utan att gå händelserna i förväg ser det inte så bra ut just nu….
  IC:s senaste.
  Vi har satt stödintervallet 1 285-1 300 dollar som den ideala vändningsområdet. Frågan är nu om vi får en motreaktion uppåt inom kort och sedan en ny nedgång i ett senare skede med en avslutande botten. Alternativet är att nedgången sätter en botten inom kort för att sedan inleda nästa långsiktiga fas uppåt.

 4. Dave, kan du inte fråga Rickards hur han resonerar runt det där? Det skulle vara VÄLDIGT intressant att höra hans svar! Något säger mig att han har ett bra svar.

 5. Frågan är hur EU tänker göra om en deflation smyger sig in i Europa, då kommer väl ett QE som ett brevposten. Och aktiemarknaden stiger till en gigantisk bubbla med ädelmetallerna som förlorare eller vad tror du dave?

  • Jag tror inte att det är ett troligt scenario med tanke på hur mycket pengar som finns i banksystemet för tillfället, det man ska oroa sig över om något är den potentiella inflationen som bankernas penningförfalskning resulterar i.

   Europeiska centralbanken pratar nu om att ta ut en avgift på bankernas överskott av kontanter förvarade hos dem, kanske något som kan trigga ökad mängd falskmyntning, vi får se.

 6. På SGT Report pratade de om att Rickards är en gatekeeper.
  På frågan om hur vissa individer kunde pricka in konststycket att korta aktierna i de flygbolag vars flygplan användes för att köra in i WTC, svarade Rickards att det bara är nonsens att ens antyda att det finns någon som helst tvivelaktigheter kring detta. Detta var endast knasiga konspirationsteorier enligt honom. Ehh…?

  Alla som läst statistik (eller har en gnutta sunt förnuft) vet att detta är så osannolikt att det bara inte går att förklara som annat än att någon/några hade inside information om att nåt skulle hända, just den dagen och just de aktierna.

  Det intressanta är att killarna på SGT kunde bevisa att de berörda institutionerna hade en koppling till CIA (vad annars…?).

  Det ska noteras att Rickards anlitas flitigt av Pentagon för att simulera valuta- och handelskrig samt effekterna därav. Då han står på deras avlöningslista (och därmed CIA:s) kan han inte (och vill inte?) säga nåt annat. Det betyder därför att han är en del av NWO och det han förespråkar betraktas därefter.

  • Vad menas med gatekeeper? Och vad är SGT Report? Har du möjligtvis en länk? Skulle vara kanon, för det du pratar om låter superintressant. Jag har alltid tyckt att Rickards är vettig, men jag bör kanske informera mig bättre.

   • Lyssna genom klippet, väldigt underhållande.
    Sök även på CIA-chefen Buzzy Krongard som enligt läckta dokument var inblandad i insiderhandeln. Rickards säger att det förvisso förekom insiderhandel men att detta begicks av terroristerna.

    Suck..

 7. Är det inte så att FED har gjort centralbankspengar av bankkrediter? Vilket kan ge ordentlig skjuts i penningmängden den dagen bankerna använder sina insättningar hos FED som reserver för att skapa nya krediter i ”lite” större omfattning än vad som tidigare var möjligt?

  • Fed är bara en vilseledande institution skapat för att dra fokus från de som skapar 97% av alla pengar i cirkulation. Att Fed genom sina mandat lovat att bankirernas krediter är kontanter är trolleritricket.

   Efter QE-programmen är det uppenbart att bankerna inte baserar sin falskmyntning utifrån mängd fysiska kontanter i valven, de skapar pengar utifrån helt andra faktorer. Vad Fed gör är därmed helt ointresset, de har ingen verklig makt, bankirerna styr.

   • Tja, att bankirerna styr tänker inte jag opponera mig mot. De äger dessutom FED.

    Har du lust att utveckla vad bankerna baserar sin falskmyntning på?

    Enligt klassisk teori skall de ju avsätta en viss % av en ny insättning och sedan låna ut resten som blir en ny insättning där en % avsätts och resten lånas ut som blir en ny insättning som …

    Enligt Werner så tar de i verkligheten emot en ny insättning sätter in den hos FED och säger att det är % av insättning och lånar ut en multipel av %en.

    T ex enligt klassisk teori: tar emot 100 SEK, avsätter 1 SEK hos Riksbanken och lånar ut 99 SEK, som blir en ny insättning. Avsätter 0,99 SEK och lånar ut 98,01 SEK, etc.

    Enligt Werner: tar emot 100 SEK i ny insättning, avsätter 100 SEK hos Riksbanken och lånar ut 1000 SEK, som blir en ny insättning. Avsätter 1000 SEK hos Riksbanken och lånar ut 10000 SEK, som blir en ny insättning, etc.

    När FED köper upp CDOs och MBSs av bankerna som har tveksamma verkliga värden, så förhindrar de ju faktiskt att totalt ”kapital” minskar, och att bankerna kan basera sitt luftslott på oförändrat luftslott. Eller?

    • Sorry uttryckte mig nog slarvigt, menade inte att den process du beskriver inte är korrekt utan att bankernas beslut om huruvida de ska skapa nya pengar eller ej baseras på annat än mängd reserver.

     Japp Fed omvandlar bankernas värdelösa fordringar till verkliga pengar när det är kris, det är ett av deras mandat att göra det, finansiell stabilitet. Feds enda uppgift är att se till att monopolbankerna vinner oavsett scenario, det är därför bankerna kan ha 1000:1 hävstång på sina balansräkningar.

     Jag misstänker att faktorn som faktiskt styr bankirernas beslut är hur de vill forma samhället, det finns massa olika exempel på detta historiskt, i Japan har de gått från att öka penningmängden med makalösa 30%/år till att inte öka den alls på 30 år.

 8. Jim Rickards pushar IMF som ny centralbank för hela världen, de ska rädda världen med sin egen fiatvaluta kallad SDR, tydligen är det den enda lösningen…… Är det någon som köper denna propaganda?

  • Nej ,nu måste jag opponera mig mot alla sanslösa konspirationsteorier.
   Jim har sagt att nästa kris blir för stor för FED att klara. Bara IMF har tillräckligt med firepower i sina SDR:s (delvis uppbackade av guld) för att klara uppgiften. Men sen, och här kommer vi till det viktiga, säger han att till slut håller inte det heller. Alltså: slutspel guld. Sedan drar ni delvis felaktiga slutsatser om annat också, men det orkar jag inte bemöta just nu.

   • Men det är också en helt felaktig teori av Rickards, FED kan skapa hur mycket kontanter de vill kostnadsfritt, det är ingen kostnad och deras balansräkning är inget problem. Balansräkning har vuxit konstant sedan 1914 och kan fortsätta göra det. De kan göra det lika väl som IMF kan göra det. Werner sammanfattar det så här:

    ”centralbanks have enough power to solve the crisis in one morning”

    Gissningsvis pushar Rickards IMF:s låtsaspengar eftersom summorna i systemet blivit så stora att systemet inte längre är trovärdigt, biljoner hit, biljoner dit, hyperinflationen blir allt mer uppenbar. De behöver nollställa systemet och Rickards uppdrag är att bygga ‘public opinion’ för vad som komma skall (om eliten får sin vilja igenom). Lösningen från elitens sida kommer alltid att vara en ny bank med centraliserad makt som kan skapa låtsas pengar ur intet.

   • Re Narkus,
    IMF har inget guld, de kan inte backa upp ett skvatt!

    Att sen Rickards säger att det var vännerna till terroristerna som blankade aktierna genom att de fick inside info, tror du på det själv? Helt ärligt?! Trots flera utredningar som visat att det var mån annan. I detta fall leder brödsmulorna till dubbelmedborgaren Krongard.

    • Jag har inte sett det än men gör det ikväll (troligtvis med en Glenfiddisch i handen).

     Detta är egentligen Old news, detta har vi ”foliehattar” vetat sen dag ett. Det finns så många bevis som pekar på att detta, om det inte var planerat så var det iaf någon/några som visste att det skulle ske och tjänade multum på det.
     Några roliga fakta:
     WTC7 som bara rasade ihop och där fanns massa arkiv som innehöll info om alla de miljarder Mr Skeletor aka Rumsfeld sa på en presskonferens inte visste var de tagit vägen.
     Flygplanet som lär ha kraschat in i Pentagon. Hahaha!! Inga vrakdelar, inga människokroppar, ingenting! Inga motordelar nånstans, trots att flygmotorer tillverkas av titanium och således INTE KAN SMÄLTA!! Första gången i flyghistorian det skett. Den delen ”flygplanet” träffade råkade även vara en arkivavdelning och gissa vad som fanns där… Hahaha

     Listan kan göras hur lång som helst. Jag gled visst bort från ämnet, men för att återgå till Rickards så blir man trött av att se denne pajas. Ingen köper lögnen att det var skäggiga medeltidsidioter som köpte säljoptioner. Att han sen kommer dragandes med IMF gör saken än värre då alla vet hur stor makt (rösträtt) USA har i IMF = total dominans.

     SDR innebär samma lurendrejeri och stöld som FED:s(och dess ägares) trollkonster gör idag. Han vill i princip byta ett slaveri mot ett annat, kontrollerat av samma elit.

     Skål!

 9. Jag litar aldrig på vad Jim Rickards säger. Försökte hitta den källa jag läste för länge sedan gällande vilken familj han tillhör och vilket samarbete hans förfäder och han själv haft/har med dem rikaste familjerna sedan åtminstone när FED startades. Man kan ju fråga sig varför han inte finns med på kingworldnews längre? Sedan hans negativa propaganda om bitcoin gör det inte bättre. Alla hans uttalande styrs förmodligen av eliten.

    • Att en valutakollaps sker förr eller senare, kommer allt fler människor hinna uppmärksamma innan det är dags. Då kan det vara bra för eliten att dem har byggt upp ett förtroende via bl a Rickardson. Det är uppenbart att guld kommer stiga och att då kan Rickardson lika gärna gå ut med det också. Folk blir samtidigt förvirrade och rädda när dem hamnar i en sådan volatile marknad som guld och silver. Dem investerar men förstår sig inte på att allt är riggat och förlorar stora delar av sina besparingar som bankerna kammar hem (om små spararna flyr marknaden, för många pallar inte trycket när dem inte förstår det fundamentala). Syftet är ju att göra folk fattigare och bankerna rikare. Rickardson hänvisar till guld för att bankerna har kontrollen och samtidigt svartmålar kryptovalutorna som är bankernas största hot. Lite i dem banorna jag tänker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s