Bostadsbyggande ger inte lägre priser, tvärtom

Jag skrev om det för ett år sedan ungefär, läs här. Med tanke på att både Bank of England (källa) och Bundesbank (källa) bekräftade för någon vecka sedan att det är privata banker som skapar penningmängden, främst när de ger lån så är det läge för en uppdatering. Lån finansieras genom att spä ut penningmängden (stöld). Med den kunskapen är det enkelt att se vad som händer när bostadsbyggande finansieras genom lån.

Först ska en bostadsrättsförening köpa loss den nya fastigheten för säg 200 miljoner kronor, banken ökar penningmängden med 200 miljoner, sedan ska medlemmarna finansiera sina medlemskap i föreningen, de tar ut ytterligare 50-100 miljoner i lån som bankerna gladeligen skapar ur intet.

Plötsligt finns det 300 miljoner nya kronor som nu plötsligt cirkulerar i bostadssektorn, detta leder till att en större del av den totala köpkraften i Sverige används till bostadsrelaterade transaktioner. Leder detta till lägre priser? Knappast, tvärtom eldar det på den redan 2,5 biljoner kronor stora ‘pengar-ur-intet-bubblan’.

Kan vara något att tänka på nästa gång politikerna pratar om ‘bostadspolitik’ och deras fantastisk ideer om hur ‘bostadskrisen’ som de själva skapade ska lösas. Politiker förstår inte vad pengar är eller hur de skapas, det är ifrån den okunskap som allt annat trams härstammar.

Annonser

2 reaktioner på ”Bostadsbyggande ger inte lägre priser, tvärtom

  1. Citat: ”Politiker förstår inte vad pengar är eller hur de skapas, det är ifrån den okunskap som allt annat trams härstammar.”
    Den där argumentation har jag aldrig riktigt förstått. Inkompetenta kommunalpolitiker må inte ha förståelse för banking. Men att Reinfeldt och de andra i toppen inte vet vad de sysslar med, betvivlar jag starkt.
    Det är ren korruption de sysslar och de är medvetna om det.
    Fredrik Reinfeldts lillebror, Henrik Reinfeldt, är executive director på J.P. Morgan…enough said!

    • Kan säkert vara så, det skulle vara kul att se hur mycket eliten betalat svenska politiker för att hålla denna 2,5 biljoner kronor stora skuldslavspyramid vid liv. Bankirerna har hittills stulit 97% av all köpkraft i Sverige och lånat den tillbaka till svenska folket mot hundratals miljarder i ränta/år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s