Detta avgör hur fort guld kommer att stiga nästa uppgångsfas

Jag lyckades tidigt identifiera MA30 som en viktig nivå under uppgångsfasen som startade efter kraschen 2008, det är uppenbart i efterhand att datorerna som styr priset var inställda på att hålla priset över den nivån under hela uppgångsfasen:

goldma30

Men hur såg det ut innan dess vid uppgångsfasen från 2001 till 2008? Användes MA30 då också? Nej, istället användes MA70, se här:

goldma602

Något jag inte upptäckt förrän nu. Det verkar som att hur fort guldpriset stiger beror på vilken nivå de som styr priset valt att använda. Därför är det inte alls säkert att MA30 kommer vara en viktig nivå nästa uppgångsfas. För att nå de prismål jag ser som troliga ($3500/oz) 2016 behöver guldpriset stiga fortare än 30 veckors glidande medelvärde (MA30).

Troliga kandidater för nästa uppgångsfas kan vara MA20, MA15 eller MA10. Efter uppgångsfasen som slutade 2008 mer än halverades nivån (från 70 veckor till 30), så om man nu tror att guldpriset står inför en ‘blow off phase’ (skrev om det scenariot här) där prisuppgången accelererar bör rimligtvis MA-nivån sjunka vid nästa uppgångsfas, mao är det sannolikt, utifrån det scenariot att MA30 inte kommer fortsätta vara intressant.

Det skulle gå att räkna ut vilken nivå som behöver användas för att nå ca $3500/oz, men har inte kommit på hur ännu, något annan som vet? Priset behöver stiga $2320 från botten vid $1180/oz på ca 130 veckor.

scma20

scgold

Annonser

14 reaktioner på ”Detta avgör hur fort guld kommer att stiga nästa uppgångsfas

  • Både guld och guldaktierna vände vid MA20, vågar man redan nu gissa på att det blir nivån för kommande uppgångsfas?

   @Daniel

   Kanske, ser dock Zerohedge som ren propaganda site, så lägger inget värde i det som skrivs där.

 1. Tror att Jobbsiffrorna kommer in ganska nära förväntningarna.
  Måste bli en bra bit under för rally eller vad tror du dave?

  • Omöjligt att säga om det blir upp eller ner oavsett utfall på jobbsiffran, men det blir garanterat volatilitet eftersom datorerna är inställda på att skapa det vid jobbsiffror m.m. Det vore klockrent om guldpriset stänger över MA30 och MA20 imorgon, skulle vara den bästa signalen på mycket länge för guldmarknaden.

 2. Nu börjar det rolliga? Guldpriset kommer att stänga över båda MA30 och MA20 för veckan, det ser just nu ut som att MA20 kommer bli bas för nästa uppgångsfas vilket ställer in siktet på $3500 2016 för guld. Silver mot $100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s