Guldaktieindex har rasat 82% mot S&P500 på tre år

Från 2001 till 2011 steg guldaktieindexet mot S&P500 från 0,03 till 0,55, +1,830%, efter 2011 totalkollapsade dem ned till som lägst 0,1, minus 82%. MACD indikatorn har på tre år rasat hela vägen tillbaka till 1998, lägsta nivån någonsin:

huispx

MACD har nu vänt till köp vilket signalerar att det återigen är läge att sälja S&P500 och köpa guldaktier, detta är dock en trade som väldigt få kommer göra eftersom de som sitter med vanliga aktier just nu är lika säkra på fortsatt uppgång som guldinvesterare var när guldpriset träffade $1900. Så de kommer missa vad som potentiellt är bästa köpläget för guldaktier sedan slutet av 90-talet.

Här är samma ratio fast inzoomad:

huispxshort

Är inte mycket för sån här TA, men det ser ut att ligga ett motstånd där ration befinner sig nu, notera också den omvända H&S-formationen med neckline vid 0,14. Med tanke på de extrema nivåerna i MACD är jag övertygad om att dessa formationer kommer brytas till uppsidan, men det återstår att se.

Annonser

5 reaktioner på ”Guldaktieindex har rasat 82% mot S&P500 på tre år

  1. Jag läste på annat ställe att fler än du ser samma sak – men de förutspår ett sista ryck neråt för guldpriset (under 1100 dollar), innan den riktiga uppgången tar fart. Detta för att skaka ut lycksökare som köpt guld nu. De säger att guldet ska ner under 1100 inom tre månader, sedan kommer lyftet. Din kommentar på det?

  2. Hej Dave !
    OM nu detta scenario inträffar och guld/silver drar iväg, vad händer då med valutorna sinsemellan ? I synnerhet SEK/CAD (då åtminstone jag handlar mycket Kanadaaktier) tror du?

    • Vi befinner oss i det monetära slutspelet, SEK och CAD så som vi känner dem, kommer inte finnas kvar om några år. Dock svårt att förutspå exakt när det börjar, men inom fem år bör stora förändringar ha skett. Ingen kan förutspå hur det utvecklar sig. Det enda säkra är att hålla fysisk ädelmetall utanför systemet.

    • Valutakurser är helt riggade, omöjligt att säga vad de som riggar dem tänker göra. Men CADSEK är nu vid lägsta nivån sedan 2008 vilket talar mer för uppgång än nedgång kommande år imo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s