Börsen har nu nått mest överköpta nivån någonsin

Tekniska indikatorn MACD för börsindexet S&P500 har nått högsta nivån någonsin, samma nivå som nåddes vid IT-bubblan. Detta betyder inte nödvändigtvis att börsen inte kommer fortsätta stiga, vilket är givet att den gör på sikt eftersom den är prissatt i sk pengar som kan skapas i obegränsade mängder av banker:

spx

Men det kan vara dags för en korrektion, vilket är helt normalt i en uppgångsfas. Senast vi hade en sådan korrektion skrev folk att allt skulle kollapsa och att man skulle äga korta positioner med hävstång, från den nivån är börsen nu upp ca 80%.

Samtidigt som börsindex är extremt överköpt är guld och guldrelaterat vid mest översålda nivån någonsin. Baserat på det är det ett ovanligt bra läge att sälja S&P500 och köpa guldrelaterat, likaså var det utmärkt läge att sälja guldrelaterat och köpa S&P500 när guldpriset låg vid mest överköpta nivån någonsin (där S&P500 är nu):

gold

Annonser

3 reaktioner på ”Börsen har nu nått mest överköpta nivån någonsin

    • Guldpriset testade just stödet vid MA20 = 1283, återigen tydligt vilka nivåer algoritmerna är inställda på att hålla priset över, åtminstone för tillfället. Även guldaktieindex ligger på exakt MA20 nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s